Γιώργος Καραϊβάζ: Νέες μαρτυρίες για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 17, 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέες μαρτυρίες για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου

Τις τελευταίες εξελίξεις στη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ παρουσίασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.


Μάρτυρες της δολοφονίας μίλησαν για πρώτη φορά στην κάμερα της εκπομπής και τα όσα είπαν είναι αποκαλυπτικά.


«Είδα τη δολοφονία του παλικαριού»

Ο ένας μάρτυρας ήταν περαστικός από την οδό Άννινου στον Άλιμο και είδε με τα μάτια του την εκτέλεση.


«Τον είδα πάνω από το παλικάρι να ρίχνει, να ρίχνει, να ρίχνει… Δε σταμάταγε. Άδειασε τον γεμιστήρα. Ήταν καλυμμένος από πάνω έως κάτω και δεν ξεχώρισα τα χαρακτηριστικά του. Φοβόμαστε. Είμαστε τρομοκρατημένοι», ανέφερε.



«Είδα το σκούτερ αντίθετα στο δρόμο…»

Λίγο μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, μία κάτοικος στην περιοχή είδε ένα σκούτερ να πηγαίνει αντίθετα στο δρόμο και επικοινώνησε με την εκπομπή.


«Την περασμένη Παρασκευή περίπου στις 14:30, γυρνώντας από τη δουλειά μου και καθοδόν προς το σπίτι μου, ανέβαινα την οδό Καρυάτιδων στο ύψος της Υψηλάντου. Εκεί κατέβαινε ένα σκουτεράκι σκούρου χρώματος, πηγαίνοντας ανάποδα στο δρόμο. Ήταν βιαστικός ο οδηγός και μόνος του πάνω στη μηχανή, φορώντας ένα τζάκετ παραλλαγής. Όταν πήγαμε σπίτι με τον σύζυγό μου και ακούσαμε τα δυσάρεστα, συζητήσαμε για τον περίεργο τύπο που συναντήσαμε λίγο πριν στο δρόμο μας», κατέληξε η μάρτυρας.



Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έφτασε μία σοβαρή πληροφορία για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και η μονάδα εξωτερικών ερευνών κινήθηκε άμεσα και διακριτικά στο σημείο, ενημερώνοντας πρώτα τις Αρχές.


Οι αστυνομικοί συνεχίζουν πόρτα-πόρτα να αναζητούν μάρτυρες και να αναλύουν βιντεοληπτικά υλικά για να ξετυλίξουν ολόκληρη τη διαδρομή διαφυγής των δραστών.


Μέχρι στιγμής γνωρίζουν ότι διέφυγαν από την οδό Άννινου στον Άλιμο, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου και στη συνέχεια από στενά του Αλίμου στην οδό Μεγίστης, πιθανόν φτάνοντας στην παραλιακή λεωφόρο στο Καλαμάκι, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της, Απόστολο Λύτρα & Παναγιώτη Κάσση, εξέδωσε ανακοίνωση – έκκληση ώστε να μην ακούγονται και γράφονται «σενάρια» για το τι έχει συμβεί σχετικά με τη δολοφονία.


«Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ μας έδωσε την εντολή να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την άνανδρη δολοφονία του. Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται “σενάρια” για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ (Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της Δημοκρατίας και της Ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».


Η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε ότι ο δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά δέκα από τις δεκατρείς σφαίρες του εκτελεστή στο σώμα του. Οι έξι κατέληξαν στο θώρακα, μία στο λαιμό, μία στην αριστερή παλάμη, προφανώς από αντανακλαστική κίνηση του Καραϊβάζ για να προστατευτεί και δύο χαριστικές βολές στο κεφάλι…


Η εκτέλεση έγινε με ένα πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλες έκνομες ενέργειες. Κάποιες βολίδες κατέληξαν στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του θύματος και θραύσματα βολίδων σε τοίχο μπαλκονιού στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας περίπου πενήντα μέτρα από το σημείο.



Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ 53 χρόνων, δολοφονήθηκε την Παρασκευή 9 Απριλίου, στις δυόμισι περίπου το μεσημέρι στον Άλιμο, όταν επέστρεφε στην οικία του στην οδό Άννινου 29, από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR όπου εργαζόταν.






Πηγή: https://anikolouli.gr/nees-martyries-sto-tounel-gia-ti-dolofonia-karaivaz/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες