Δελχί : Σοκαριστικές εικόνες – Καίνε νεκρούς στα κρεματόρια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Απριλίου 21, 2021

Δελχί : Σοκαριστικές εικόνες – Καίνε νεκρούς στα κρεματόρια

Σοκάρουν οι εικόνες από την μεγαλύτερη μητρόπολη της Ινδίας, το Δελχί, όπου εκεί η πανδημία έχει πάρει σοκαριστικές διαστάσεις.


Είναι μάλιστα τόσο σαρωτικό ς ο κοροναϊός που χτες στην πόλη 29 εκατομμυρίων κατοίκων επιβλήθηκαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα διάρκειας μίας εβδομάδας προκειμένου να πάρει ανάσα στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, καθώς έχουν απομείνει μόλις 100 ελεύθερες κλίνες εντατικής θεραπείας.

Την ίδια στιγμή οι αρχές στο Δελχί αποτεφρώνουν εκατοντάδες νεκρούς από την νόσο Covid – 19 σε καθημερινή βάση, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για περισσότερες από 80 αποτεφρώσεις την ημέρα, σε δημόσιους χώρους.

Μάλιστα σε ολόκληρη τη χώρα τα κρεματόρια λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, ώστε να αποτεφρωθούν οι σοροί των νεκρών από την Covid – 19.
 
Στα πρόθυρα κατάρρευσης το υγειονομικό σύστημα της Ινδίας

Το υγειονομικό σύστημα της Ινδίας βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης καθώς η ινδική μετάλλαξη του κοροναϊού σαρώνει τη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

Συγκεκριμένα περισσότερα από 200.000 περιστατικά καταγράφονται ημερησίως, 20 φορές περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τα ταξίδια από την Ινδία, αλλά σύμφωνα με αρμόδιες αρχές που επικαλείται η tabloid Daily Mail, ίσως να είναι πολύ αργά.

Ενδεικτικά χτες κατεγράφησαν 259.170 κρούσματα, το ψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στον κόσμο και 1.761 θάνατοι, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στην Ινδία, την ώρα που αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι η ινδική μεταλλαγή του ιού ενδέχεται να μην αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.




Σύμφωνα με ειδικούς ενδέχεται η εν λόγω μεταλλαγή να είναι περισσότερο μεταδοτική από τις υπόλοιπες, επηρεάζοντας άτομα κάτω των 45 χρόνων.

 

Στις αρχές του έτους, οι αρμόδιες αρχές της Ινδίας ευελπιστούσαν ότι θα έχουν «νικήσει» την πανδημία, ξεκινώντας μαζικούς εμβολιασμούς. Ωστόσο οι ίδιοι οι Ινδοί πολίτες είχαν αντίθετη άποψη.

«Σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα. Οι κοινωνικές αποστάσεις έπαψαν να ισχύουν στην πράξη και τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν σε θρησκευτικές τελετές, σε πάρτι, και σε αθλητικούς αγώνες», αναφέρει το βρετανικό μέσο.

Στα νοσοκομεία της χώρας οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξάνονται διαρκώς ενώ οι ιατροί της χώρας αναφέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ολοένα και πιο νέους ασθενείς , ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

 

Τέλος σε αρκετές περιοχές της Ινδίας, η ινδική μεταλλαγή του ιού έχει αλλάξει τα δεδομένα νοσηλείας, καθώς πλέον οι διασωληνωμένοι κάτω των 40 ετών αγγίζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, το 58%.






Πηγή: https://www.in.gr/2021/04/21/world/koronaios-sokaristikes-eikones-apo-delxi-kaine-nekrous-sta-krematoria/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες