Ποιος είναι ο λόγος που οι άνθρωποι λένε ψέματα; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021

Ποιος είναι ο λόγος που οι άνθρωποι λένε ψέματα;

Για να φτάσει ένας άνθρωπος να πει ψέματα σίγουρα έχει τους λόγους του, και κάθε ψέμα έχει διαφορετική βαρύτητα. Το ερώτημα εδώ όμως είναι ποιος είναι ο λόγος που οι άνθρωποι ψεύδονται (και δεν εννοούμε την Πρωταπριλιά); Και πως μπορούν να σταματήσουν και να αρχίσουν να λένε την αλήθεια;


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ψεύδονται. Συνήθως είναι κάτι που κάνουν λόγω ανασφάλειας, ωστόσο μερικές φορές μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ψέμα είναι γιατί δεν θέλουν να απογοητεύσουν ή να στεναχωρήσουν τους άλλους. Για αυτούς τους ανθρώπους ένα αθώο ψεματάκι είναι η καλύτερη λύση, μέχρι φυσικά να αποκαλυφθούν και τότε τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν.


Φυσικά υπάρχουν μερικοί που ενώ λένε ψέματα, θεωρούν ότι αυτά που λένε δεν είναι ψέματα, απλά βλέπουν την αλήθεια διαφορετικά από τους άλλους.


Η αποφυγή της τιμωρίας είναι ένας ακόμη συχνός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι ψεύδονται. Συνήθως τα ψέματα τους είναι μεγαλύτερα, καθώς αν αποκαλυφθούν κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, να διαλυθεί η σχέση τους ή να αμαυρωθεί η φήμη τους.


Μερικές φορές ένας άνθρωπος μπορεί να πει ψέματα επειδή προσπαθεί να ελέγξει μια κατάσταση και να ασκήσει επιρροή στις αποφάσεις που πρόκειται να πάρουν άλλοι άνθρωποι. Τα ψέματα γι’ αυτούς είναι αναγκαίο κακό επειδή η αλήθεια απλά δεν “συμμορφώνεται” με την αφήγηση τους.


Η χειρότερη μορφή ψευδούς είναι, όμως, όταν ο ψεύτης θέλει πραγματικά το ψέμα του να είναι η αλήθεια επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Λέει ψέματα επειδή απλά πιστεύει ότι είναι η αλήθεια.


Τα ψέματα δημιουργούν αρκετά προβλήματα και σε αυτόν που τα λέει. Πρώτον πρέπει να διατηρήσει το ψέμα, το οποίο από μόνο του είναι εξαντλητικό. Πρέπει να θυμάται τι είπε σε ποιον, και να ζει με την ελπίδα ότι δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ. Δεύτερον, είναι κάτι που μπορεί να τον αρρωστήσει, καθώς θα τρέχει μακριά από κάτι που κάποια στιγμή θα τον προφτάσει.


Θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν πείτε ψέματα, επειδή η ζωή δεν μας τα φέρνει πάντα όπως θέλουμε και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε και το κάρμα. Το να λέτε ψέματα σε ανθρώπους που σας αγαπούν επειδή σας τρομάζει η ιδέα να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς, σημαίνει ότι είναι καιρός να αναθεωρήσετε μερικά πράγματα για τον εαυτό σας αλλά και για τις σχέσεις σας.


Θα σας πούμε μια ιστορία για έναν άνθρωπο που κατέληξε να γίνει παθολογικός ψέυτης. Αυτός λοιπόν ξεκίνησε να λέει μικρά αθώα ψεματάκια, τα οποία στην συνέχεια έγιναν τόσο μεγάλα, με αποτέλεσμα να ακούγονται περίεργα τα όσα λέει, και το χειρότερο, ήταν αρκετά προφανές ότι ήταν ψέματα. Σύντομα αποκαλύφθηκε, γιατί πάντα είναι θέμα χρόνου η αλήθεια να βγει στην επιφάνεια.


Το ψέμα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Η καθημερινότητα σας μπορεί να γίνει μια ζωντανή κόλαση, καθώς θα έχετε άγχος, στρες και κακή σωματική υγεία. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση και αϋπνία.


Η συμβουλή μας να αναρωτηθείτε γιατί νομίζετε ότι πρέπει να πείτε ψέματα. Αναζητήστε του λόγους και στην συνέχεια σκεφτείτε τις συνέπειες. Σίγουρα θα καταλήξετε ότι δεν αξίζει τον κόπο. Να ξέρετε επίσης ότι αν δεν μπορείτε να είστε ειλικρινείς με κάποιους ανθρώπους, ίσως δεν αξίζει να τους κρατάτε στην ζωή σας.


Τέλος, να θυμάστε ότι οι δεξιότητες ενός ανθρώπου, είτε αφορούν τον επαγγελματικό τομέα είτε τον προσωπικό, πρέπει πάντα να βασίζονται στην αλήθεια.







Πηγή:  https://perpetual.gr/goodstuff/poios-einai-o-logos-pou-oi-anthrwpoi-lene-psemata/?utm_medium=Referral&utm_source=newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες