Εστίαση: Η ημερομηνία που θα δοθεί το «πράσινο φως» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Απριλίου 14, 2021

Εστίαση: Η ημερομηνία που θα δοθεί το «πράσινο φως»

Η εστίαση αναμένεται να είναι ένας από τους κλάδους που θα ανοίξουν πρώτοι μετά το Πάσχα


Το άνοιγμα της εστίασης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα αφενός επειδή ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πληγεί σημαντικά – και γι’ αυτό αποφασίστηκε να ενισχυθεί – και αφετέρου επειδή θα βοηθήσει και στο άνοιγμα του τουρισμού.


Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση έχουν ήδη ξεκινήσει να μετρούν αντίστροφα για να πάρουν το «ΟΚ» προκειμένου να επανέλθουν με αυστηρά μέτρα και με εργαλείο τα self test.


Δεδομένο, δηλαδή, θα πρέπει να θεωρείται ότι σε πρώτη φάση θα επιτραπεί να ανοίξουν καταστήματα εστίασης που θα έχουν τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους ενώ κατά πληροφορίες θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για self test στους εργαζομένους.


Ήδη εργαζόμενοι στην εστίαση και συγκεκριμένα στον κλάδο των delivery θα περιλαμβάνονται σε αυτούς οι οποίοι τα επόμενα 24ωρα θα προσκληθούν για να παραλάβουν δωρεάν self test στα φαρμακεία.


Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι η ημερομηνία για την οποία εξετάζεται το «άνοιγμα» της εστίασης θα είναι η Τρίτη του Πάσχα στις 4 Μαΐου.


«Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, κάνοντας παράλληλα σαφές ότι η επαναλειτουργία θα γίνει στους εξωτερικούς χώρους. Ο ίδιος ανέφερε πως πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα να είναι έτοιμη μέχρι 10 Μαίου.


Τέλος, σύμφωνα με το πλάνο που έχει διαρρεύσει τα τελευταία 24ωρα, δεν αποκλείεται στις 19 Απριλίου να υπάρξει η εισήγηση για να ανοίξουν εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια για μαθητές Λυκείου ενώ υπάρχει πλάνο και για άρση των περιορισμών στις 24 Απριλίου στο λιανεμπόριο, να γίνονται δηλαδή ψώνια χωρίς click in shop και click away.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1186069/estiasi-pote-anamenetai-na-dothei-to-prasino-fos-meta-to-pasxa
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες