Lockdown: Αυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα (5/4) – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021

Lockdown: Αυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα (5/4) – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Με νέα δεδομένα θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα για πολίτες και λιανεμπόριο καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα ανοίξουν τα καταστήματα μόνο με ραντεβού και click away ή click in shop.


Όπως επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τετάρτης, η μετάβαση στα καταστήματα θα γίνεται με την αποστολή μηνύματος στο 13032 άπαξ και έως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Η πώληση εκτός καταστήματος θα επιτρέπεται με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Σημειώνεται ότι εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες.


Τα καταστήματα που θα ανοίξουν από Δευτέρα, 5 Απριλίου είναι:

  1. τα συνοικιακά καταστήματα
  2. τα μεγάλα καταστήματα – αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο
  3. οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων
  4. τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα

Ποια καταστήματα του λιανεμπορίου δεν ανοίγουν τη Δευτέρα

Παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το οριζόντιο άνοιγμα των καταστημάτων.


Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε ότι το «λουκέτο» λόγω της πανδημίας θα παραμείνει:


  • στα shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος),
  • στα outlets,
  • στα εμπορικά κέντρα και
  • στα εκπτωτικά χωριά.

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε παράλληλα ότι για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ οι πολίτες θα κάνουν αποστολή SMS 2 στο 13033 με τον χιλιομετρικό περιορισμό των 2χλμ από το σπίτι τους να συνεχίσει να ισχύει. Δεν θα επιτρέπεται να πάμε, για παράδειγμα, από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα, αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο, επισήμανε ο κ. Σταμπουλίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1182379/lockdown-ayta-einai-ta-katastimata-poy-anoigoyn-ti-deytera-5-4-pos-tha-ginontai-oi-metakiniseis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες