Άρση lockdown: Πότε καταργούνται τα SMS για τις μετακινήσεις και τα click στα καταστήματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021

Άρση lockdown: Πότε καταργούνται τα SMS για τις μετακινήσεις και τα click στα καταστήματα

Την κατάργηση των περιορισμών, όπως το διπλό click για ψώνια στα καταστήματα αλλά και τα SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.


Το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα, συμπαρασύρει μαζί του και τις απαγορεύσεις, με τη κυβέρνηση να προτείνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία για την πλήρη κατάργηση των SMS.


Επίσης, από 3 Μαΐου φαίνεται πως αίρεται και η απαγόρευση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο (διαδημοτικών μετακινήσεων), με τους πολίτες να μπορούν να μεταβούν για δείπνο σε οποιοδήποτε εστιατόριο της επιλογής του.


Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επεσήμανε πως από την άλλη Δευτέρα θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει SMS για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ.


Aκόμη, υπογράμμισε πως τα καταστήματα με εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες θα είναι ανοικτά μέχρι τις 23:00, όταν θα ξεκινά και η απαγόρευση κυκλοφορίας. 


Λιανεμπόριο

Παράλληλα, σύμφωνα με το STAR, εξετάζεται και η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών.


Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανόν από την Τετάρτη 5/5 να μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα χωρίς click away και click inside.


Ωστόσο, για τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι, στο οποίο θα μπορούν να είναι μέχρι εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο.






Πηγή: https://www.in.gr/2021/04/27/greece/arsi-lockdown-pote-katargountai-ta-sms-gia-tis-metakiniseis-kai-ta-click-sta-katastimata/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες