ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Παραδίδονται τα self tests-Τι λέει η φαρμακοποιός κα Γιόλη Νικολάου (ΒΙΝΤΕΟ) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 08, 2021

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Παραδίδονται τα self tests-Τι λέει η φαρμακοποιός κα Γιόλη Νικολάου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε σήμερα και στους Αγίους Θεοδώρους η διάθεση από τα φαρμακεία των sefl tests. Η φαρμακοποιός κα Γιόλη Νικολάου μίλησε στην κάμερα του agioitheodoroi.gr για την διαδικασία και τους δικαιούχους.

Διευκρινίζεται ότι το ατομικό τεστ αφορά σε υγιή και ασυμπτωματικά άτομα, ενώ όταν ένας πολίτης έχει συμπτώματα λοίμωξης, δηλαδή, πυρετό, βήχα ή και άλλα, το αρνητικό τεστ θα πρέπει πάντα να επιβεβαιώνεται και με ένα μοριακό έλεγχο. Συνεπώς κάνουμε συχνά self test, ακόμα κι αν δεν έχουμε κάποιο σύμπτωμα ότι νοσούμε από COVID-19, καθώς ένας στους τρεις φορείς του ιού είναι ασυμπτωματικός.


Επισημαίνεται ότι το self test πραγματοποιείται από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του (θετικό ή αρνητικό) θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε χθες. Ωστόσο, η φόρμα δήλωσης του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την Κυριακή, 24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος χρειάζεται να γίνει επαναληπτικό τεστ αντιγόνου από επαγγελματία υγείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες