Χωρίς SMS η μετακίνηση σε καφέ και εστιατόρια από τις 3 Μαΐου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 27, 2021

Χωρίς SMS η μετακίνηση σε καφέ και εστιατόρια από τις 3 Μαΐου

Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν προς καταστήματα εστίασης άλλου δήμου, χωρίς να χρειαστεί να στείλουν SMS διευκρίνισε ο γγ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.


Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν στις 3 Μαΐου, θα μπορούν να λειτουργούν και μετά τις 23:00 για υπηρεσίες delivery και take away.


Απαντώντας για την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 23:00 από τα καταστήματα και ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δεν θα τους επιδίδεται πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση, ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε «εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».


Ο Γ.Γ. Εμπορίου σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».



Πώς θα ανοίξει η εστίαση

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στις 3 Μαΐου ανεβάζουν ρολά οι επιχειρήσεις εστίασης αποκλειστικά στους εξωτερικούς χώρους και η κυβέρνηση επιστρατεύει τη διενέργεια self test για τους εργαζομένους, δύο φορές την εβδομάδα.


Τους όρους υπό τους οποίους θα αρχίσει η λειτουργία του κλάδου της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή κατά την τακτική ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.


Ειδικότερα προβλέπεται, ότι σε καφέ και εστιατόρια θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα ανά τραπέζι σε εξωτερικό χώρο.


Ακόμη, προβλέπεται συγκεκριμένη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων με αποστάσεις από 90 εκατ. έως 1,8 μ. κατά περίπτωση.


Η χρήση μπαρ επιτρέπεται από τους πελάτες με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και με απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.


Οι χώροι εστίασης θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 έως τις 05:00.


Το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να πραγματοποιεί self test δύο φορές την εβδομάδα.






Πηγή: https://www.cnn.gr/ellada/story/263674/xoris-sms-i-metakinisi-se-kafe-kai-estiatoria-apo-tis-3-maioy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες