Βρέφη Ασφυξία: Tο μαλακό κρεβάτι εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο παράγοντα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Απριλίου 28, 2021

Βρέφη Ασφυξία: Tο μαλακό κρεβάτι εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο παράγοντα


Βρέφη Ασφυξία: Μια μελέτη για σχεδόν 5.000 ξαφνικούς απροσδόκητους βρεφικούς θανάτους (SUID) διαπίστωσε ότι τα μαλακά κλινοσκεπάσματα εξακολουθούν να ευθύνονται για την πλειονότητα των θανάτων. Στα δεδομένα που παρακολουθούνται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία περιελάμβαναν θανάτους που εμφανίστηκαν σε παιδιά κάτω του 1 έτους από το 2011-2017, το 72% των περιπτώσεων αφορούσαν “μη ασφαλή κλινοσκεπάσματα”.




Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής, έκδοση Μαΐου, διαπίστωσε ότι μόνο το 1-2% των ξαφνικών θανάτων SUID δεν σημείωσε μη ασφαλείς παράγοντες ύπνου.

Η μελέτη σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρξε σημαντική μείωση των ξαφνικών θανάτων SUID από τη δεκαετία του 1990, παρά τα αυξημένα μηνύματα και τις οδηγίες σχετικά με τις ασφαλείς συνήθειες ύπνου για τα βρέφη. Τα Κέντρα CDC συμβουλεύουν για την τοποθέτηση βρεφών στην πλάτη τους για ύπνο. Επί του παρόντος, τα CDC συμβουλεύουν την τοποθέτηση μωρών στην πλάτη τους για ύπνο ανά πάσα στιγμή είτε για έναν υπνάκο είτε για νυχτερινό ύπνο.


Το πρακτορείο συνιστά μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια ύπνου σε ένα παχνί εγκεκριμένο για την ασφάλεια που καλύπτεται από ένα τοποθετημένο σεντόνι και να διατηρείτε την περιοχή ύπνου στο ίδιο δωμάτιο όπου κοιμάστε μέχρι το μωρό να είναι τουλάχιστον 6 μηνών ή μέχρι ενός έτους. Συνιστάται επίσης να διατηρείτε μαλακά κλινοσκεπάσματα όπως κουβέρτες, μαξιλάρια, μαξιλάρια προφυλακτήρα και μαλακά παιχνίδια μακριά από την περιοχή ύπνου και να ελέγχετε για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας δεν είναι πολύ ζεστό.



Στα δεδομένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το 75% των εξηγημένων και πιθανών θανάτων ασφυξίας προέκυψαν από απόφραξη των αεραγωγών που αποδόθηκε σε μαλακό κρεβάτι. “Οι μη ασφαλείς παράγοντες ύπνου ήταν συχνές σε εξηγημένες και ανεξήγητες περιπτώσεις ξαφνικών θανάτων SUID, αλλά οι θάνατοι μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ασφυξία μόνο για το 20% των περιπτώσεων”, κατέληξαν οι ερευνητές.

“Η περαιτέρω ανάλυση των ανεξήγητων θανάτων, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων βελτιώσεων στην έρευνα και την τεκμηρίωση της σκηνής θανάτου, μπορεί να δημιουργήσει υποθέσεις για φυσιολογική και γενετική έρευνα, για τη προώθηση της κατανόησής μας που αφορά τα κενά στην έρευνα των ξαφνικών θανάτων SUID και για τη βελτίωση της κατανόησής μας για τα βρέφη με υψηλότερο κίνδυνο.”

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες