Ψυχοδυναμική θεραπεία: Δείτε τι είναι και πως θα σας βοηθήσει(VIDEO) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021

Ψυχοδυναμική θεραπεία: Δείτε τι είναι και πως θα σας βοηθήσει(VIDEO)


Oι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη θεραπεία, οι σκέψεις και οι εικόνες που έρχονται στο μυαλό τείνουν να είναι αυτές που σχετίζονται με την ψυχοδυναμική θεραπεία. Αυτό συμβαίνει επειδή η ψυχοδυναμική θεραπεία βασίζεται στο έργο του Sigmund Freud, τον οποίο πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ως « πατέρας της ψυχανάλυσης .

Τι είναι η ψυχοδυναμική θεραπεία
Η ψυχοδυναμική θεραπεία είναι μια θεραπεία ομιλίας. Αυτό σημαίνει ότι βασίζεται στην ιδέα ότι το να μιλάμε για προβλήματα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να τα αντιμετωπίσουν.
Είναι μια προσέγγιση που αγκαλιάζει τις πολύπλευρες πτυχές της ζωής ενός ατόμου.
Η γνώση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ανακούφιση των συμπτωμάτων, να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται
Οι βασικές αρχές της ψυχοδυναμικής θεραπείας είναι :

Τα ασυνείδητα κίνητρα όπως είναι η κοινωνική πίεση, η βιολογία και η ψυχολογία ,μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά.
Η εμπειρία διαμορφώνει την προσωπικότητα, η οποία μπορεί, σε αντάλλαγμα, να επηρεάσει την ανταπόκριση ενός ατόμου σε αυτήν την εμπειρία.
Οι προηγούμενες εμπειρίες επηρεάζουν το παρόν.
Η ανάπτυξη διορατικότητας και συναισθηματικής κατανόησης μπορεί να βοηθήσει άτομα με ψυχολογικά ζητήματα.
Η επέκταση του φάσματος των επιλογών και η βελτίωση των προσωπικών σχέσεων μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.
Η απελευθέρωση από το παρελθόν τους μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν καλύτερα στο μέλλον.Ανατροφοδότηση πολύ σημαντική για την επίτευξη της


Η μεταφορά και η αντεπιβίβαση είναι επίσης σημαντικά. Με αυτήν την προσέγγιση, ο πελάτης θα μεταφέρει τα συναισθήματά του προς κάποιον θεραπευτή και ο θεραπευτής θα ανακατευθύνει αυτά τα συναισθήματα πίσω στον πελάτη. Μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την επίγνωση του πελάτη και πολλοί θεραπευτές έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτήν την ιδέα.

Σημαντική η σχέση θεραπευτή-πελάτη
Στην ψυχοδυναμική θεραπεία, η σχέση μεταξύ του θεραπευτή και του πελάτη είναι πολύ σημαντική. Παρέχει ένα δοχείο στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις για τον εαυτό τους, το παρελθόν τους και τα συναισθήματά τους. Μπορούν να αναπτύξουν μια καλύτερη κατανόηση του πώς βλέπουν τον κόσμο και τους τρόπους με τους οποίους όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τις εμπειρίες τους.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχοδυναμική θεραπεία

ΠΗΓΗ

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες