Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν το Μεγάλο Σάββατο (01/05) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 01, 2021

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν το Μεγάλο Σάββατο (01/05)


Ωράριο σούπερ μάρκετ: Έτσι θα λειτουργήσουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ, Μεγάλο Σάββατο (01/05).
Αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ, αλλά και των άλλων καταστημάτων σήμερα, Μεγάλο Σάββατο.
Για σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, τα σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα.
Το υπόλοιπο λιανεμπόριο, σήμερα Μεγάλο Σάββατο, θα μπορεί να λειτουργήσει, προαιρετικά από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Συγκεκριμένα αναφέρει, για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και τις επιχειρήσεις ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).
Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο.
Η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ γίνεται με τον κωδικό 2 στο SMS 13033, καθώς η υποχρέωση παραμένει, ενώ επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο Δήμο για σούπερ μάρκετ.
Τι ισχύει για τις εκκλησίες
Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ελλάδα οι πιστοί θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα στις εκκλησίες σε όλες τις Θείες Λειτουργίες των επομένων ημερών είτε βρίσκονται σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.
Παράλληλα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα εξακολουθεί να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ στους ιερούς ναούς ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Σχετικά με το «Χριστός Ανέστη» θα ακουστεί στις εκκλησίες στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αντί για τα μεσάνυχτα, όπως γίνεται παραδοσιακά.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες