Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα γίνεται από τις 15 Μαΐου – Τα δύο «κλειδιά» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2021

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα γίνεται από τις 15 Μαΐου – Τα δύο «κλειδιά»


Για την απελευθέρωση της μετακίνησης εκτός νομού από τις 15 Μαΐου ετοιμάζεται η κυβέρνηση εξετάζοντας πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα
Ειλημμένη απόφαση είναι η απελευθέρωση της μετακίνησης εκτός νομού σε όλη την επικράτεια από τις 15 Μαΐου στο πλαίσιο των βημάτων προς την επιστροφή στην κανονικότητα.
Η άρση της απαγόρευσης αυτής, ωστόσο, δεν θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς κάποιες προϋποθέσεις καθώς υπάρχει η αγωνία για ενδεχόμενο μεταφοράς του ιού από τα αστικά κέντρα στην επαρχία.
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή, εξετάζει δύο τρόπους για να επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Ο πρώτος θέλει την μετακίνηση εκτός νομού να επιτρέπεται με την επίδειξη αρνητικού self test
Ο δεύτερος θέλει η μετακίνηση εκτός νομού να γίνεται με βεβαίωση εμβολιασμού χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα αφορά για μια ή για δύο δόσεις.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια πισωγυρίσματος όπως δείχνει το πρόσφατο παράδειγμα με το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στην Κάλυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
Επιπλέον, από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
Παράλληλα από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
Τέλος, από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι με μάσκες και υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες