Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι στη Φόρμουλα 1; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2021

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι στη Φόρμουλα 1;


Προφανώς πολλοί είναι αυτοί που πλουτίζουν από το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίζουμε όλα, αλλά ας δούμε μερικά από αυτά.
Του Γιάννη Σκουφή
Ο Dietrich Mateschitz είναι ο συνιδρυτής της Red Bull, στην οποία κατέχει το 49% και είναι ο επικεφαλής της. Η Red Bull είναι η πασίγνωστη εταιρία ενεργειακών ποτών και η ιδιοκτήτρια των ομάδα Red Bull Racing και Alpha Tauri. Η εμπλοκή της αυστριακής εταιρίας με την F1 ξεκίνησε από τη χορηγία του Gerhard Berger και αργότερα την εξαγορά του 60% της ομάδας της Sauber. Ο Chaleo Yoovidhya ήταν αυτός που είχε την σύσταση του ενεργειακού ποτού και ο βασικός ιδιοκτήτης. Το 2012 πέθανε και αυτόματα ο γιος του Charlem είναι τεχνικά ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης ομάδας στην Φόρμουλα 1.

Σε ότι αφορά στους εν ενεργεία οδηγούς δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να ξέρεις πως ο πιο πλούσιος και πιο καλά αμειβόμενος είναι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής: ο Sir Lewis Hamilton ο ετήσιος μισθός του οποίου φτάνει τα 55 εκατομμύρια δολάρια ενώ το συνολικό του εισόδημα -με διαφημίσεις, χορηγίες κ.α. από τις Mercedes, Tommy Hilfiger, Monster Energy, Bose, Puma, IWC, Sony, Gran Turismo και MV Agusta- κυμαίνεται από 300 έως και 500 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως, το Forbes αναφέρει πως ο υψηλότερα αμειβόμενος οδηγός ήταν ο Michael Schumacher, ο οποίος τη διετία 1999- 2000 έφτανε τα 800 εκατομμύρια δολάρια!


Στους υποστηρικτές της Φόρμουλα 1 συγκαταλέγονται πολλοί μεγιστάνες, από τον ιδιοκτήτη του διάσημου ξενοδοχείου Ong Beng Seng στη Σιγκαπούρη μέχρι τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό. Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται και πολλές βασιλικές οικογένειες από το Μπαχρέιν και το ‘Αμπου Ντάμπι και γενικότερα τα Εμιράτα. Από τους πιο πρόσφατα εμπλεκόμενους είναι ο Stephen M. Ross, o ιδιοκτήτης της ομάδας NFL των Miami Dolphins μετά τη συμφωνία για το αντίστοιχο Grand Prix του χρόνου.

Τέλος, από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στην F1 είναι ο μπαμπάς του Lance Stroll, o Lawrence, ένας από τους μεγαλύτερους μπίζνεσμαν στις ΗΠΑ έχοντας δραστηριοποιηθεί παλιότερα με διάσημες μάρκες ρούχων όπως είναι οι Michael Kors, Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger κ.α. Λίγο πιο… φτωχοί είναι ο μπαμπάς του Nikita Mazepin (είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας χημικών Uralchem ​​Integrated Chemicals) και του Nicholas Latifi (ιδιοκτήτης και CEO της Sofina Foods).

Αυτά για μερικά από τα πλουσιότερα πρόσωπα της F1. Και όπως δηλώνει συχνά ο επικεφαλής της McLaren, Ζακ Μπράουν, «…η F1 είναι ένα μέρος για να γίνεις πολύ γρήγορα διάσημος». Προφανώς και κάτι τέτοιο ισχύει…


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες