3 Ιουνίου: 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 28, 2021

3 Ιουνίου: 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 3 Ιούνη 2021 και από ώρα 00.01 έως τις 24.00 της ίδιας μέρας, αποφάσισε σε σημερινή της έκταση συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) – ένα από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία – αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.


«Η απεργία αυτή καθώς και μια σειρά πολύμορφες δράσεις που θα αναπτύξουμε τις αμέσως επόμενες μέρες έχουν ως στόχο το εκτρωματικό αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση να το πάρει πίσω και να μην φθάσει αυτό ποτέ στη Βουλή» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΕΝΕΝ.

Προσθέτει ότι «οι διατάξεις του νομοσχεδίου συνιστούν τομή και κλιμάκωση στην επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα με κορυφαίο την ανοιχτή υπονόμευση του 8ώρου που έχει θεσπιστεί στην χώρα μας εδώ και 100 χρόνια».


Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού θα συμμετάσχει σε συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.00 το πρωί).










Πηγή: https://www.newsit.gr/ellada/penen-24ori-apergia-se-oles-tis-katigories-ploion-stis-3-iouniou/3293577/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες