Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου – Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση τον Μάιο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαΐου 05, 2021

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου – Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση τον Μάιο


Επίδομα 534 ευρώ: Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων μπαίνει «κόφτης» στις αναστολές εργασίας τον Μάιο – Οι προϋποθέσεις για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων
Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του επιδόματος σε εργαζόμενους σε αναστολή τον Απρίλιο. Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Έτσι, για όσους βρίσκονται σε αναστολή τον μήνα Απρίλιο, το επίδομα των 534 ευρώ αναμένεται να πληρωθεί γύρω στις 10 Μαΐου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι αναστολές εργασίας θα συνεχιστούν με κριτήρια τζίρου και σε δύο διαφορετικές ταχύτητες.
Τι ισχύει για τον Μάιο
Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 12:00 ανοίγει το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για να υποβάλουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις αναστολής εργασίας τους για τον μήνα Μάιο.

Για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

Από 13 Μαΐου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.

Αναλυτικά:
Το κριτήριο τζίρου, θα ισχύσει μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και κλάδους, που θα είναι τον Μάιο ανοιχτές – πληττόμενες
Εξαίρεση αποτελεί η εστίαση, για την οποία δεν θα ισχύσει κριτήριο τζίρου αν και άνοιξε από τη Δευτέρα 3 Μαΐου.
Οι κλειστές επιχειρήσεις ή το λιανεμπόριο που λειτουργεί με click away θα έχουν πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών χωρίς κριτήρια τζίρου.
Μπαίνει νέος «κόφτης» για την μερική απασχόληση. Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι εργάζονται για 16 ώρες την εβδομάδα κατ ελάχιστον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο «Εργάνη» κατά την 29/4/2021. Περίπου 150.000 εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερες από 4 ώρες ημερησίως δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Θεσπίζεται λοιπόν νέος «κόφτης» για να ελεγχθούν όσοι έκαναν εικονικές προσλήψεις και λάμβαναν επιδοτήσεις με προσλήψεις λίγων ωρών.
Σε ισχύ ο «κόφτης» της ημερομηνίας πρόσληψης στις 31 Ιανουαρίου
Σε ισχύ παραμένει και το σύστημα της προαναγγελίας
Οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να θέτουν σε αναστολή έως και το 100% των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται, για παράδειγμα σε τυχόν επιτρεπόμενες δραστηριότητες
Στενεύει η περίμετρος της λίστας ΚΑΔ για τους ανοιχτούς – πληττόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες