Φωτιά στην Κορινθία: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη για τον καιρό – Πότε θα έχει 7 μποφόρ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021

Φωτιά στην Κορινθία: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη για τον καιρό – Πότε θα έχει 7 μποφόρ


Δεν βοηθάει ο καιρός στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
Για την εξέλιξη του καιρού και τις εντάσεις των ανέμων στην περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας μίλησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος:
«Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στον Κορινθιακό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνεουν να ενισχύονται αρκετά, φτάνουν εκεί στα 6-7 μποφόρ. Αυτές οι εντάσεις θα συνεχιστούν για όλη την ημέρα. Πιστεύω ότι μεσημέρι-απόγευμα θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες. Θα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές. Δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό οι αρχές. Η φωτιά τείνει να εξαπλώνεται, δείχνει μια τάση εξάπλωσης».

Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα.

Μάλιστα, υπήρξε εισήγηση στην Περιφέρεια για απομάκρυνση των κατοίκων νότιου και δυτικού τμήματος του Αλεποχωρίου λόγω καπνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες