«Παγώνει» το σχέδιο για την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στα Πανεπιστήμια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 28, 2021

«Παγώνει» το σχέδιο για την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στα Πανεπιστήμια


Καθυστερεί η εφαρμογή του σχεδίου για αυστηρότερη αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια
Ούτε το φθινόπωρο δεν φαίνεται να προχωράει η εφαρμογή του σχεδίου της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ. στα Πανεπιστήμια μέσω του νέου σώματος ΟΠΠΙ (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ οι λόγοι που η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των ανωτάτων ιδρυμάτων, η οποία αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει τον Απρίλιο, δεν θα γίνει το φθινόπωρο επίσημα διατυπώνονται ως διεκπεραιωτικοί.
Καθυστερήσεις στην πρόσληψη των απαιτούμενων αστυνομικών, ψυχολόγων, αλλά και διεκπεραίωση των τυπικών διαδικασιών που πρέπει να προηγηθούν της εφαρμογής του θεσμού.
Για την ώρα, λοιπόν, το θέμα «παγώνει» και μετατίθεται για… αργά το φθινόπωρο ή και τον νέο χρόνο.

Η άποψη που φαίνεται ότι επικράτησε είναι αυτή της περιφρούρησης της «ειρήνης» στο εσωτερικό των ιδρυμάτων, ειδικά σε μια ακαδημαϊκή χρονιά που είναι πιθανόν να ξεκινήσει με εντάσεις, με 20.000-25.000 άτομα να μένουν εκτός πανεπιστημίων, τμήματα που θα κλείσουν λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος ή αμφίβολης επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων τους και με έναν «δύσκολο» νέο νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση να συντάσσεται.

Προκειμένου, λοιπόν, να μη γίνουν τα ΑΕΙ η εστία περιττών εντάσεων, η φύλαξή τους θα γίνεται σε πρώτη φάση από τις διοικήσεις τους.

Έτσι, θα λειτουργήσουν κανονικά μόνο οι ομάδες φύλαξης των ΑΕΙ που θα υπάγονται στους πρυτάνεις, οι Επιτροπές Ασφάλειας Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), ενώ προχωρούν οι απαραίτητες κινήσεις για την προμήθεια των συστημάτων επιτήρησης και φύλαξης των εισόδων και εξόδων των εγκαταστάσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα σώματα της ΕΛ.ΑΣ. επρόκειτο να εγκατασταθούν αρχικά σε πέντε πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ και ΕΜΠ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Πατρών), με τους πρυτάνεις να παρακολουθούν «παγωμένοι» τις εξελίξεις του επόμενου χρονικού διαστήματος για να λάβουν κι αυτοί σχετικές αποφάσεις αλλά και να ενημερώσουν την πανεπιστημιακή κοινότητά τους.
tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες