Απεργία στα ΜΜΜ: Δεν κυκλοφορούν μετρό, τραμ, ηλεκτρικός και τρόλεϊ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2021

Απεργία στα ΜΜΜ: Δεν κυκλοφορούν μετρό, τραμ, ηλεκτρικός και τρόλεϊ


Απεργία: Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα σήμερα, Πέμπτη 6 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας προκήρυξαν 24ωρη απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν κηρύξει σήμερα (06.05.2021) 24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά και σε αυτή συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα περισσότερα ΜΜΜ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Την ίδια ώρα, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Έτσι ο ΟΑΣΘ ενημέρωσε πως οι λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.


Τροποποιήσεις και ματαιώσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου καθώς, όπως ενημέρωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας, από ώρα 10:00 έως 13:00.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σήμερα, Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί αν πραγματοποιηθούν στην Αθήνα οι εξής συγκεντρώσεις:
ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. (Το κάλεσμα στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ)
Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10:00 στο Σύνταγμα.
Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και Αναρχικοί στις 10:30 στα Προπύλαια


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες