Βρετανία: "Ποιούς δε σώζουμε;" - Το Προσχέδιο που προκαλεί τρόμο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021

Βρετανία: "Ποιούς δε σώζουμε;" - Το Προσχέδιο που προκαλεί τρόμο


Ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς επιβεβαίωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον μελετούσε σοβαρά το ενδεχόμενο θυσιάσει κρούσματα κορονοϊού για να πετύχει ανοσία της αγέλης.


Με αφορμή τις έρευνες της βρετανικής κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, ο Ντόμινικ Κάμινγκς με μια σειρά από tweets που ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται σε εξέλιξη, αποκαλύπτει όλα τα βήματα που έκανε το επιτελείο του Μπόρις Τζόνσον για τον έλεγχο της πανδημίας, όπως τα έζησε από κοντά.


Αξίζει να σταθούμε σε έναν πίνακα, ο οποίος ανήκει στο πρωθυπουργικό γραφείο του Τζόνσον. Ο πίνακας περιέχει σημειώσεις που έγραφε ο Κάμινγκς ύστερα από συζητήσεις με τον Τζόνσον και μέλη της κυβέρνησης των Τόρις. Οι σημειώσεις αναφέρουν ένα 'Plan A' με τουλάχιστον 4.000 νεκρούς ημερησίως και ως αποτέλεσμα τη διάλυση του κρατικού φορέα υγείας της Αγγλίας και ένα 'Plan B' με lockdown και αρκετά τεστ κορονοϊού.

Ο πίνακας αναφέρεται σε δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπ'όψιν ώστε να μπει σε πλήρες εθνικό lockdown η χώρα πριν από τον πολλαπλασιάσμό των κρουσμάτων και αποκαλύπτει την ερώτηση "ποιούς δε σώζουμε;" στο τέλος του. Με αυτή την ανάρτηση, ο Κάμινγκς επιβεβαιώνει απόλυτα πως το πρώτο σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον ήταν η πρόκλησης ανοσίας της αγέλης με το να μείνει εκτεθείμενη η Μεγάλη Βρετανία στην πανδημία του κορονοϊού.
Μιλώντας στο BBC ο γενικός γραμματέας της βρετανικής κυβέρνησης, Πρίτι Πατέλ, τόνισε εμφατικά πως η καθυστέρηση του lockdown έγινε ώστε "να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το δημόσιο βίο". Προηγουμένως ο Κάμινγκς είχε δηλώσει εμφατικά πως "η απόπειρα επίτευξης ανοσίας της αγέλης ως το Σεπτέμβριο του 2020 δεν ήταν ένα από τα σχέδια της κυβέρνησης, ήταν το επίσημο σχέδιο της κυβέρνησης, μέχρι που απορρίφθηκε".








Πηγή: https://www.news247.gr/kosmos/vretania-poioys-de-sozoyme-proschedio-toy-lockdown-poy-prokalei-tromo.9243523.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες