ΙΑΣΩ: Έγκυος σε κώμα με εγκεφαλική αιμορραγία, φέρνει στον κόσμο δύο υγιέστατα αγόρια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 14, 2021

ΙΑΣΩ: Έγκυος σε κώμα με εγκεφαλική αιμορραγία, φέρνει στον κόσμο δύο υγιέστατα αγόρια

Έγκυος με εγκεφαλική αιμορραγία σε κώμα, η οποία διακομίσθηκε στην ΜΕΘ του ΙΑΣΩ, επανήλθε και έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα αγόρια!


Σύμφωνα με δελτίο τύπου του νοσοκομείου ΙΑΣΩ, «τη μεγαλύτερη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα», στο νοσηλευτήριο «αντιμετωπίστηκε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πολύ σοβαρό μαιευτικό περιστατικό εγκύου ασθενούς με θεράποντα ιατρό τον Dr. Γεώργιο Σταματίου, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ».


«Με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και ενώ η ζωή της γυναίκας και των νεογνών βρίσκονταν σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, ο θεράπων ιατρός με την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας της ΜΕΘ καθώς και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία», προστίθεται.


Συγκεκριμένα, «ασθενής 44 ετών με δίδυμο κύηση ενώ διένυε την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, διακομίσθηκε στις 3/2/2021 στην ΜΕΘ του ΙΑΣΩ, μέσω ΕΚΑΒ για Μαιευτική και Γυναικολογική παρακολούθηση. Η ασθενής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λαμίας διασωληνωμένη σε μηχανική αναπνοή λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας από 16/1/2021 (19 εβδομάδων).


Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο ΙΑΣΩ με την συμβολή της νευροχειρουργικής ομάδας του νοσοκομείου και με την βοήθεια των ιατρών της ΜΕΘ υπό την διεύθυνση του κ. Αλοΐζου παρουσίασε σταδιακή βελτίωση νευρολογικά ενώ η παρακολούθηση της κύησης συνεχίστηκε με ομαλή πορεία και υπερηχογραφικό έλεγχο ανά εβδομάδα.


Η ασθενής παρέμεινε στην ΜΕΘ συνολικά για 22 ημέρες και αποδεσμεύθηκε από την μηχανική αναπνοή με καλή οξυγόνωση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε καλή γενική κατάσταση και ικανοποιητικό επίπεδο συνείδησης στον νοσηλευτικό όροφο για συνέχιση της νοσηλείας της.


Στις 10/5/2021 και ενώ βρισκόταν στην 35η εβδομάδα κύησης υποβλήθηκε σε καισαρική τομή όπου και έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα αγοράκια».






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/92847-iaso-egkyos-me-egkefaliki-aimorragia-se-koma-epanerxetai-kai-fernei-ston-kosmo-dyo-ygiestata-agoria
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες