Κίνα: Φτιάχνουν αντίγραφο του Τιτανικού σε πραγματικό μέγεθος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021

Κίνα: Φτιάχνουν αντίγραφο του Τιτανικού σε πραγματικό μέγεθος

Eνα πιστό αντίγραφο του «Τιτανικού», σε πραγματική κλίμακα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν σύντομα οι τουρίστες στην Κίνα.


Περισσότερο από έναν αιώνα έπειτα από τη βύθιση του γιγαντιαίου υπερωκεάνιου στο παρθενικό του ταξίδι, το πλοίο κατασκευάζεται ξανά, αυτή τη φορά όμως δεν κινδυνεύει να χτυπήσει σε παγόβουνο καθώς θα παραμείνει σε θεματικό πάρκο στην επαρχία Σιτσουάν. 


Το αντίγραφο του «Τιτανικού», κατασκευάζεται σε πραγματικό μέγεθος, θα έχει δηλαδή μήκος 260 μέτρα και πλάτος 28 μέτρα και οι επενδυτές της κατασκευής ευελπιστούν πως το «Romandisea Titanic» θα αποτελέσει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, ειδικά για τους λάτρεις της ταινίας του James Cameron.


Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, για την κατασκευή της ρέπλικας χρειάστηκαν έξι χρόνια (δηλαδή περισσότερα από ότι τα αυθεντικό πλοίο), 23.000 τόνοι ατσάλι, πάνω από 100 εργαζόμενοι και 153,5 εκατομμύρια δολάρια. 


Οι επισκέπτες του Romandisea Titanic θα έχουν τη δυνατότητα να περιφέρονται στους χώρους του πλοίου οι οποίοι θα είναι διακοσμημένοι ακριβώς όπως οι χώροι του Τιτανικό, ένα παράλληλα θα υπάρχουν παιχνίδια και δραστηριότητες για να συμμετέχουν.


Η διανυκτέρευση θα κοστίζει 150 δολάρια, για την παροχή υπηρεσιών «πέντε αστέρων», σύμφωνα με τον βασικό επενδυτή. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι χάρη στη λειτουργική ατμομηχανή, οι επισκέπτες θα νιώθουν σαν να βρίσκονται στη θάλασσα.






Πηγή: https://www.athensvoice.gr/world/713993_kina-ftiahnoyn-antigrafo-toy-titanikoy-se-pragmatiko-megethos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες