Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου ενώ κοιμάσαι; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαΐου 25, 2021

Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου ενώ κοιμάσαι;

 

Ο ύπνος είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σωστά και σίγουρα με προσοχή. Πλέον οι άνθρωποι δεν δίνουν τόσο σημασία στην ποιότητα του ύπνου αλλά στην ποσότητα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σύγχρονης εποχής και των ηθών της.

Έτσι θα βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου

 
Τη νύχτα θα θέλαμε να κοιμόμαστε γαλήνια και να πάρουμε ενέργεια. Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος που ποτέ δεν έχει συναντήσει κάποιες παράξενες και δυσάρεστες αισθήσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αποφασίσαμε να σας μιλήσουμε για τέτοιες εμπειρίες, οι οποίες παραμένουν ένα μυστήριο για την επιστήμη μέχρι σήμερα.

Δες παρακάτω τι μπορεί να σου συμβεί στον ύπνο σου:

Όταν ένα άτομο είναι στα πρόθυρα του ύπνου αλλά ακόμα ξύπνιο, βλέπει παράξενες εικόνες μπροστά στα μάτια του. Συχνά αυτά είναι τρομακτικά πρόσωπα και φανταστικά πλάσματα. Γιατί συμβαίνει: Αυτός είναι ένας από τους λίγους τύπους ψευδαισθήσεων που οι ψυχικά υγιείς άνθρωποι μπορεί να έχουν. Τα παιδιά τα έχουν συχνότερα, που μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θέλουν να κοιμηθούν. Τέτοιες ψευδαισθήσεις μπορεί να οφείλονται σε στρες ή απλώς σε καλή φαντασία. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν αν πάτε για ύπνο μεθυσμένοι.

Αποδεικνύεται ότι ονειρευόταν μέσα στο όνειρό του. Αυτό έχει εξερευνηθεί στην ταινία Inception. Με την επιτυχία της ταινίας, πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν αυτό το φαινόμενο. Γιατί συμβαίνει: Οι εσωτεριστές πιστεύουν ότι αν βιώσετε ένα τέτοιο όνειρο, αυτό δείχνει την προδιάθεσή σας στις πνευματικές πρακτικές. Η επίσημη επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Στον ύπνο τους, οι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν, να καθαρίσουν ή ακόμα και να φύγουν από το σπίτι, κάτι που είναι συχνά πολύ επικίνδυνο. Το πρωί, δεν θυμούνται τίποτα. Γιατί συμβαίνει: Η υπνοβασία συμβαίνει περίπου στο 4,6-10,3% του πληθυσμού, ενώ τα παιδιά επηρεάζονται συχνότερα. Η αιτία είναι ακόμα άγνωστη, όπως και οι μέθοδοι θεραπείας.

Ξαφνική διακοπή της αναπνοής σε ένα όνειρο. Το άτομο ξυπνά ως αποτέλεσμα. Η ποιότητα του ύπνου μειώνεται, ο εγκέφαλος βιώνει στέρηση οξυγόνου και γίνεται δύσκολο να κοιμηθεί αρκετά. Η αρτηριακή πίεση επίσης κυμαίνεται κατά τη διάρκεια μιας άπνοιας, η οποία μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Γιατί συμβαίνει: Κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι μύες του φάρυγγα χαλαρώνουν, κάτι που μερικές φορές οδηγεί σε απόφραξη των αεραγωγών. Η παχυσαρκία, το κάπνισμα και η γήρανση αυξάνουν τον κίνδυνο. Όμως υπάρχει λύση: μπορεί κανείς να το ανακουφίσει παίζοντας το didgeridoo, ένα αυστραλιανό όργανο αέρα.








Πηγή: https://www.ratpack.gr/buzz/story/21581/ti-mporei-na-symvei-sto-soma-soy-eno-koimasai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες