Η Αίγυπτος συμφώνησε με Κύπρο και Ελλάδα κατά της Τουρκίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021

Η Αίγυπτος συμφώνησε με Κύπρο και Ελλάδα κατά της Τουρκίας

Με τίτλο «Η Αίγυπτος συμφώνησε με δύο χώρες κατά της Τουρκίας» δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Ακίτ, αναφέρεται στα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντηση των υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στην Λευκωσία.




Η εφημερίδα επισημαίνει πως το Κάιρο, κατέληξε σε συμφωνία με την «ελληνική διοίκηση νοτίου Κύπρου», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, και την Ελλάδα για συνέχιση των στρατιωτικών ασκήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι υπουργοί Άμυνας της Νότιας Κύπρου της Ελλάδας και της Αιγύπτου, δήλωσαν ότι οι αυξανόμενες απειλές στην περιοχή απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία, ενώ κάλεσαν και άλλες χώρες να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή στο μέλλον» σημειώνει τι δημοσίευμα, τονίζοντας με νόημα: «Είναι γνωστό πως αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιούνται κατά της Τουρκίας».





Όπως αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου το τελευταίο διάστημα, στην Άγκυρα επικρατεί απογοήτευση από το γεγονός πως ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι δεν ανταποκρίνεται στο «φλέρτ» του Ερντογάν, με στόχο Ελλάδα και Κύπρο.






Πηγή: https://www.protothema.gr/world/article/1125746/geni-akit-i-aiguptos-sumfonise-me-kupro-kai-ellada-kata-tis-tourkias/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες