Πώς θα επιστρέψουν τα νοσοκομεία στην κανονικότητα, τι γίνεται με τα χειρουργεία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαΐου 24, 2021

Πώς θα επιστρέψουν τα νοσοκομεία στην κανονικότητα, τι γίνεται με τα χειρουργεία

Από την Παρασκευή το ΕΣΥ ξεκίνησε σταδιακά να επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, με το Θριάσιο να μπαίνει ξανά σε κανονική εφημερία. Χθες επίσης σταμάτησε τις εφημερίες και το ιδιωτικό νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Τις επόμενες ημέρες εντούτοις, η επιστροφή των νοσοκομείων- όχι στην προ Covid εποχή αλλά στις ημέρες που δεν βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού- γίνεται με γρηγορότερα βήματα, όσο μάλιστα μειώνεται τόσο ο αριθμός των εισαγωγών, όσο και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.
 
Σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, δίνονται κάποιες κλίνες για περιστατικά non Covid στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να ξεκινήσει σιγά- σιγά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα τις επόμενες ημέρες κλίνες Covid και κλίνες εντατικής θεραπείας για non Covid περιστατικά. 
 
Εκτιμάται δε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και η επαναφορά του νοσοκομείου. Το ίδιο διάστημα θεωρείται πως θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και το νοσοκομείο Παμμακάριστος.
 


Αποδεσμεύονται ΜΕΘ
Την εβδομάδα αυτή επίσης θα δοθούν 22 επιπλέον κλίνες εντατικής θεραπείας, που ήταν σε χρήση για COVID-19, σε non Covid περιστατικά. Την ίδια στιγμή, θα αποδεσμεύονται και κλίνες Covid και non Covid από τον ιδιωτικό τομέα, που υποστήριζε τις ημέρες της εφημερίας τις λειτουργίες των νοσοκομείων που διαχειρίζονταν αποκλειστικά περιστατικά Covid.
 
Όπως αναφέρει ακόμη το υπουργείο Υγείας, τα χειρουργεία έχουν ξεκινήσει. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση της Παρασκευή εξήγησε πως παραμένει ο περιορισμός- μείωση του 80% στα τακτικά χειρουργεία, αλλά αυτά προγραμματίζονται πλέον και διεξάγονται με βάση τις λίστες αναμονής που υπάρχουν και τις δυνατότητες πλέον που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία προκειμένου να διαχειριστούν περιστατικά χρόνια, και όχι έκτακτα ή επείγοντα, τα οποία αντιμετωπίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.
 

Αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία
Στην Ελλάδα, με βάση της στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την προηγούμενη εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή, αλλά συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 11%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών συνέχισε, συνεχίζει να μειώνεται, ενώ τα εξιτήρια ασθενών παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές.







Πηγή: https://www.capital.gr/epikairotita/3547719/pos-tha-epistrepsoun-ta-nosokomeia-stin-kanonikotita-ti-ginetai-me-ta-xeirourgeia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες