Σουβλάκι: Πώς θα το φας χωρίς να βλάψεις τον οργανισμό σου; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαΐου 30, 2021

Σουβλάκι: Πώς θα το φας χωρίς να βλάψεις τον οργανισμό σου;


Σε μία καθημερινότητα που απαιτεί γρήγορες σκέψεις και ακόμα πιο γρήγορες κινήσεις, το εύκολο φαγητό ή αυτό που μας κάνει χαρούμενους κατά την κατανάλωσή του, είναι μια διαδικασία συνηθισμένη. Πολλές φορές τρώμε κάτι ασυναίσθητα, απλά για να γεμίσουμε το στομάχι μας και να πάρουμε την απαραίτητη δύναμη ώστε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Στο τέλος της βραδιάς ή όταν γυρίζουμε από τη δουλειά μας, υποκύπτουμε σε σουβλάκια, πίτσες και άλλες πολλές ένοχες απολαύσεις.

Η απλή πίτα αλάδωτη μεσαίου μεγέθους στα κάρβουνα έχει περίπου 200kcal, όταν όμως λούζεται στο λάδι, όπως συνήθως γίνεται, φτάνει τις 300-350kcal.

Γύρος χοιρινός: ~300 kcal

Γύρος κοτόπουλο: ~228 kcal

Καλαμάκι χοιρινό: ~180 kcal

Ντονέρ (αρνί): ~ 309 kcal

Κεμπάπ (βοδινό κρέας): ~238 kcal

Καλαμάκι κοτόπουλο: ~130 kcal

Οι 15 τηγανιτές πατάτες έχουν ~105kcal

Σως με βάση τη μαγιονέζα: 75 kcal / 15gr

Τζατζίκι: 75 kcal / 50gr

Τα λιπαρά γεύματα όμως είναι ανθυγιεινά. Το ξέρεις και το ξέρουμε, όπως επίσης γνωρίζεις και γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να τα βγάλεις από την διατροφή σου. Είναι και θα είναι και στο μέλλον μερικά από τα καλύτερα αμαρτήματά μας. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τα περιορίσεις ή να επιλέγεις τις σωστές ώρες που θα τα καταναλώσεις.
 
Το αγαπημένο σου σουβλάκι, για παράδειγμα, αν το φας πριν από το μεσημέρι, εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στα κύτταρα. Από το απόγευμα και μετά τα λιπαρά φαγητά σοκάρουν τον οργανισμό μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι όπως και η ορμονική λειτουργία. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή, μπορούμε όμως να τα έχουμε την κατάλληλη ώρα που είναι πριν το μεσημέρι.







Πηγή: https://www.ratpack.gr/i-d/body/story/17698/poia-einai-i-kalyteri-ora-gia-na-endoseis-stoys-liparoys-peirasmoys

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες