«Χαμόγελο του Παιδιού»: Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαΐου 25, 2021

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη
 Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε εκδήλωση με πρωταρχικό σκοπό την ανάδειξη των νέων δράσεων και πρακτικών αλλά και τη μεγάλη έκταση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο καθώς και τις ιδιαιτερότητες του ανησυχητικού φαινομένου των εξαφανίσεων ανηλίκων.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα μέλη του Amber Alert Hellas, τα οποία πλέον ξεπερνούν τα 120. Η εξαφάνιση και δολοφονία της Amber Hagerman στο Τέξας πριν από 25 χρόνια έγινε η αφορμή για να δημιουργηθεί το Αmber Alert στις Η.Π.Α. Η υπόθεση Marc Dutrox έγινε η αφορμή για την εξειδίκευση της Βελγικής Αστυνομίας στον τομέα των εξαφανισμένων παιδιών και τη δημιουργία του Child Focus. To 1998 ο Οργανισμός του Χαμόγελου δημιουργεί ειδικό γραφείο για Εξαφανισμένα Παιδιά. Από το 2004 μέχρι και σήμερα διοργανώνει ταυτόχρονα με δεκάδες άλλα κράτη εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά. Από το 1995 το «Χαμόγελο του Παιδιού» στέκεται δίπλα σε κάθε παιδί του κόσμου.

Την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι συναρμόδιοι υπουργοί και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ. και Π.Σ., ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ καθώς και εκπρόσωποι αρμόδιων θεσμικών φορέων, αρχών και υπηρεσιών που εμπλέκονται στον Τομέα των Εξαφανίσεων Ανηλίκων, όπως και τα μέλη του Amber Alert Hellas.

Σύσσωμη και οργανωμένη προσπάθεια γίνεται από όλα τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον άμεσο εντοπισμό του εκάστοτε εξαφανισμένου παιδιού.





«Η ένωση δυνάμεων δίνει αυτό το αποτέλεσμα. Όπως βλέπετε, ολόκληρη η πολιτεία αποτελεί μια γροθιά με έναν κοινό στόχο, να βρούμε το εξαφανισμένο παιδί. Η επιτυχία του είναι εντυπωσιακά μεγάλη και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό!» δήλωσε υπερήφανα στο health4u.gr o γεν. οικογενειακός γιατρός, διευθυντής του Ε.Σ.Υ. και γ.γ. του Δ.Σ., Χρήστος Καμιλάτος.



Ολόκληρη η πολιτεία έχει ευθύνη απέναντι στα παιδιά. Έχει την ευθύνη να τα προστατέψει και να τα μεγαλώσει σε μια κοινωνία με όραμα και ιδεώδη. Η συνεργασία του «Χαμόγελου του Παιδιού» με τους δήμους όλης της χώρας και τους δημάρχους είναι αξιοσημείωτη.
Δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

«Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θέλω να πω ότι είμαστε πολλοί τυχεροί που έχουμε τον θεσμό του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Και το λέω αυτό γιατί ο Οργανισμός ξεκίνησε από την έμπνευση του μικρού Ανδρέα και το μετουσίωσαν με πράξεις. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” είναι δίπλα στα παιδιά ως μια ασπίδα προστασίας όσων το έχουν ανάγκη. Κατάφερε γρήγορα να “σπάσει” τα γραφειοκρατικά στερεότυπα. Στην Αθήνα επιμένουμε να πιστεύουμε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα τα φέρνει ο συντονισμός, η οργάνωση και η καλή συνεργασία. Και αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε πριν από έναν χρόνο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον συντονιστικό και επιτελικό σχεδιασμό του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Τα καλά νέα είναι ότι πρόκειται για μια συνεργασία που δεν έχει μείνει μόνο στις υπογραφές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται σε κάθε σημείο δίπλα σε κάθε παιδί. Για το “Χαμόγελο του Παιδιού” ο Δήμος Αθηναίων θα είναι πάντοτε εδώ με όλες του τις δυνάμεις».
Δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλειου Ζέρβα

«Κάθε φορά που δέχομαι πρόσκληση από τον Οργανισμό αισθάνομαι μια ικανοποίηση, γιατί πρόκειται για πολύτιμους αρωγούς της κοινωνίας. Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης είναι μια υπηρεσία με πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά και κοινωνικό πρόσωπο. Από το 2019 η Δημοτική Αστυνομία συνεργάζεται τακτικά με το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Ο μηχανισμός της έχει ενεργοποιηθεί πολλές φορές και τα στελέχη μας έχουν κινητοποιηθεί πολλές φορές για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών. Σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα είναι σημαντικό να αναλαμβάνουμε όλοι δράση. Να γινόμαστε κοινωνοί μιας οργανωμένης προσπάθειας. Να γινόμαστε ένα “βλέμμα” προστασίας οποιουδήποτε παιδιού. Αξίζει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό. Όλοι, και εσείς και εμείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για όλα όσα έχετε κάνει, κάνετε αλλά και θα κάνετε θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας εκφράσω την έμπρακτη στήριξή μου».
Δηλώσεις αρχηγού Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη

«Άστρος και Σκαραμαγκάς είναι ορισμένες από τις περιοχές που έχουμε συνδράμει μαζί, αρκετές φορές, συντονισμένα, ευθυγραμμισμένα έχοντας πάντα κάποιο αποτέλεσμα. Άλλοτε αίσιο, άλλοτε άσχημο. Ο καλός συντονισμός τόσο των Σωμάτων Ασφαλείας όσων και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλός. Με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης θα ήθελα να θυμηθούμε τα πρώτα βήματα του Οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια εξελισσόμενη πορεία, αφού η συμβολή του στα εξαφανισμένα παιδιά και στις οικογένειές τους είναι πολύτιμη. Χαίρομαι που δεν εφησυχάζετε και καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για το θεμιτό αποτέλεσμα. Η συμβολή σας στο κοινωνικό έργο είναι πολύτιμη. Το πυροσβεστικό σώμα είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια. Υπόσχομαι ότι η υπηρεσία μας θα ανταποκριθεί με θέρμη σε κάθε προσπάθεια του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Ελπίζοντας στο μέλλον να δούμε και άλλους οργανισμούς να λειτουργούν σαν το “Χαμόγελο του Παιδιού”».
Δηλώσεις προϊσταμένου του επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Λαγουδάκη

«Η προστασία των ανηλίκων υποδεικνύεται ένα από τα μείζονα θέματα της ΕΛ.ΑΣ. Οι εξαφανίσεις ανηλίκων είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δυστυχώς αγγίζει και την Ελληνική Αστυνομία. Η Ελληνική Αστυνομία αξιοποιεί τα στοιχεία που της δίνονται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμμετέχοντας σε δράσεις και επιμορφώσεις των στελεχών της. Περαιτέρω, η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναπτύξει συνεργασία με φορείς, μεταξύ αυτών και το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής έρχονται σε πρώτη επαφή με τα παιδιά, εξαφανισμένα ή κακοποιημένα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για το έργο σας και να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί σε όλες τις δράσεις σας».





Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

health4u.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες