Αγίου Πνεύματος : Πότε πέφτει το τριήμερο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαΐου 18, 2021

Αγίου Πνεύματος : Πότε πέφτει το τριήμερο

Πολλά είναι τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν κανονικά του Αγίου Πνεύματος, ενώ οι τράπεζες είναι κλειστές καθώς είναι επίσημη τραπεζική αργία.


Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου πέφτει φέτος η ημέρα του Αγίου Πνεύματος, που στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας.


Η αμέσως επόμενη επίσημη αργία είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου 2021, ημέρα Κυριακή.


Ακολουθούν η 28η Οκτωβρίου 2021, Πέμπτη, τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Σάββατο και η δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή.


Στη χώρα μας, υπάρχουν διάφορες εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες εξ αυτών είναι σταθερές ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από την ημερομηνία του Πάσχα για το κάθε έτος.


Επίσης, από τις αργίες στην Ελλάδα άλλες είναι υποχρεωτικές από το νόμο, και άλλες είναι αργίες κατ’ έθιμο.


Πολλά είναι τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν κανονικά του Αγίου Πνεύματος, ενώ οι τράπεζες είναι κλειστές καθώς είναι επίσημη τραπεζική αργία.


Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ισχύει ό,τι ορίζει κάθε ιδιωτική επιχείρηση σε διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εφόσον την ημέρα αυτή δεν εργαστούν, δεν θα έχουν καμία μείωση στον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.


Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις συλλογικών συμβάσεων εργασίας ή άλλων αποφάσεων, για τους εξής κλάδους:


Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Οίκων Ευγηρίας, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κ.λπ., Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχιακών Εφημερίδων, Φορτοεκφορτωτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κ.λπ. επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.


Ποια έντυπα χρειάζονται για ταξίδι στα νησιά


Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό PCR test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες