Κορινθία: Τρεις παραλίες όνειρο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαΐου 31, 2021

Κορινθία: Τρεις παραλίες όνειρο


Δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για μια απόδραση από το κλεινόν άστυ από τις δροσιστικές βουτιές που μπορεί να απολαύσει κανείς σε πεντακάθαρα νερά και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από την Αττική. Οι παραλίες της Κορινθίας, λοιπόν, ενδείκνυνται για ολοήμερες εκδρομές με άρωμα καλοκαιριού.

Ηραίο

Πολύ κοντά στην Αθήνα και δίπλα, σχεδόν, στο Λουτράκι βρίσκεται μία μυστική παραλία την οποία αξίζει να ανακαλύψετε για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει. Πρόκειται για το Ηραίο Περαχώρας, όπου απολαμβάνετε τις βουτιές σας δίπλα ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται πάνω στην ακροθαλασσιά.

Ο χώρος είναι αφιερωμένος στη θεά Ήρα Ακραία και αποτελείται από δύο τμήματα, με το ένα από αυτό που βρίσκεται στο ακρωτήριό του να έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Σπηλιά Φώκιας

Η Σπηλιά της Φώκιας βρίσκεται κοντά στον οικισμό Στραβά Κορινθίας, και έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα. Δεν την βλέπει ποτέ ο ήλιος. Μπαίνοντας μέσα, στα δεξιά υπάρχει μια σπηλιά που στο εσωτερικό της κρύβει μια μικρή παραλία, με λεπτό άσπρο βότσαλο και οινοπνευματί νερά.

Μια εικόνα που θα περίμενε κανείς να συναντήσει στα νησιά του Ιονίου, όπως Παξοί, Κεφαλονιά ή Ζάκυνθο. Κι όμως βρίσκεται στην Κορινθία και αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και μυστικά σημεία του νομού. Λόγω του γεγονότος ότι η παραλία βρίσκεται μέσα στη σπηλιά, όπως φαίνεται από τα πλάνα του youtuber haanity, ο ήλιος δεν την «βλέπει» ποτέ, με αποτέλεσμα να είναι πάντα δροσερά και να μη χρειάζεται ο απαραίτητος εξοπλισμός όπως ομπρέλες ή αντιηλιακό. Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε από μια μικρή διαδρομή μέσω ενός δύσβατου μονοπατιού.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, στην περιοχή της Περαχώρας, συναντάται η ονειρική παραλία της Λίμνης Βουλιαγμένης. Στην ουσία πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χλμ. και το πλάτος το ένα χλμ.

Διαθέτει αμμώδη ακρογιαλιά και ένα στενό κανάλι, με την βοήθεια του οποίου τα νερά της επικοινωνούν με εκείνα του Κορινθιακού κόλπου. Από το συγκεκριμένο άνοιγμα, που δεν ξεπερνά τα έξι μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει στα νερά της λίμνης δημιουργώντας δίνες.

Τα νερά της λίμνης είναι πολύ αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας και ανανεώνονται κάθε έξι περίπου ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης. Η πιο όμορφη παραλία, στρωμένη με λευκή, ψιλή άμμο συναντάται στις δυτικές όχθες της, ενώ τα νερά της που θεωρούνται ιδιαιτέρως ζεστά επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι και το φθινόπωρο.









Πηγή: https://www.newsbeast.gr/travel/arthro/7411103/treis-paralies-oneiro-stin-korinthia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες