Συνεπιμέλεια: Τολμηρή μεταρρύθμιση με… επιφυλάξεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 22, 2021

Συνεπιμέλεια: Τολμηρή μεταρρύθμιση με… επιφυλάξεις

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Από την κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε ως μια «τολμηρή μεταρρύθμιση», ωστόσο από όσους εκφράζουν επιφυλάξεις επισημαίνεται ότι η πολιτεία, διαχρονικά, δεν έχει κάνει όλα όσα θα όφειλε για να προσφέρει το απαραίτητο «δίχτυ» προστασίας στο παιδί, σε περιπτώσεις συγκρουσιακών διαζυγίων.


Στην Ολομέλεια της Βουλής υπερψηφίστηκαν μετά από ονομαστική ψηφοφορία, τα δύο άρθρα που προκάλεσαν και τη μεγαλύτερη συζήτηση και αντιπαράθεση, το άρθρο 7 που αφορά την από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας και 13 που αφορά στον χρόνο επικοινωνίας παιδιού με τον γονέα που δεν διαμένει μαζί του.


Ο δικηγόρος Απόλλωνας Καλογερόπουλος, ο οποίος ασχολείται πολλά χρόνια με υποθέσεις Οικογενειακού Δικαίου χαρακτήρισε «υπερβολική την αντιπαράθεση» που προκλήθηκε, προσθέτοντας ότι χάθηκε μία ευκαιρία για ουσιαστική συζήτηση και συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Και παρά το γεγονός ότι -  όπως είπε – «η κυβέρνηση πήρε το ρίσκο και επιχειρεί μια δύσκολη μεταρρύθμιση», αναγνωρίζει ότι το μείζον είναι «να καταφέρουμε να βάλουμε το παιδί στο επίκεντρο και να ελαχιστοποιήσουμε, χρησιμοποιώντας όλα τα κατάλληλα εργαλεία, μέσα και δυναμικό, τη νοσηρή νοοτροπία που δυστυχώς πολλές φορές αναπτύσσεται μεταξύ των γονιών και τελικά έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να είναι το θύμα».


Λόγω και της πολύχρονης εμπειρίας του, ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρεται σε περιπτώσεις που «ο εγωισμός των γονιών ξεπερνά το συμφέρον του παιδιού» και μιλά για «νοσηρότατη νοοτροπία». Σημειώνει ότι σήμερα δεν υπάρχει «ουσιαστική διαμεσολάβηση αλλά μόνο κατ’ επίφαση» και τονίζει ότι είναι μείζον ο δικαστής να αποφασίζει για κάθε περίπτωση ξεχωριστά με τη συνδρομή επιστημόνων και φορέων.






Πηγή: https://www.cretalive.gr/kriti/synepimeleia-tolmiri-metarrythmisi-me-epifylaxeis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες