Daily Mail: Έρευνα δείχνει ότι ο κορονοϊός της Covid-19 προήλθε από Κινέζους επιστήμονες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 29, 2021

Daily Mail: Έρευνα δείχνει ότι ο κορονοϊός της Covid-19 προήλθε από Κινέζους επιστήμονες


Νέα έρευνα, την οποία επικαλείται η βρετανική Daily Mail, λέει πως σε δείγματα COVID-19 βρέθηκαν «δακτυλικά αποτυπώματα» που θα μπορούσαν να προέρχονται από επεξεργασία σε εργαστήριο.

Η Daily Mail υποστηρίζει πως απέκτησε «αποκλειστικά» το συγκεκριμένο επιστημονικό άρθρο, 22 σελίδων, το οποίο συνέταξαν ο Βρετανός καθηγητής Άνγκους Ντάλγκλεϊς και ο Νορβηγός επιστήμονας Μπίργκερ Σόρενσεν και πρόκειται να δημοσιευτεί στο Quarterly Review of Biophysics Discovery.

Πάντα σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον ιό ενώ εργάζονταν πάνω σε ένα πρόγραμμα σε εργαστήριο στη Γουχάν (Gain of Function).
Οι έρευνες τέτοιου τύπου, όπως αναφέρεται, έχουν απαγορευτεί προσωρινά στις ΗΠΑ, και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε φυσικής προέλευσης ιούς προκειμένου να γίνουν πιο μολυσματικοί ώστε να μελετώνται οι επιδράσεις τους στον άνθρωπο.
Το επιστημονικό άρθρο, γράφει η Daily Mail, λέει ότι οι Κινέζοι επιστήμονες πήραν μια «ραχοκοκαλιά» φυσικού κορονοϊού που βρέθηκε σε νυχτερίδες από κινεζικές σπηλιές και της έδωσαν μια νέα «ακίδα», με αποτέλεσμα την Covid-19.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο κορονοϊός της Covid-19 δεν έχει «αξιόπιστο φυσικό πρόγονο» και θεωρούν πως οι επιστήμονες έκαναν και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Η έρευνα υποδεικνύει επίσης «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή μόλυνση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια και σημειώνει ότι «επιστήμονες που ήθελαν να μοιραστούν τα ευρήματά τους δεν ήταν σε θέση να το κάνουν ή έχουν εξαφανιστεί».

Μέχρι πρόσφατα η επικρατούσα άποψη μεταξύ των ειδικών ήταν πως η προέλευση του ιού είναι φυσική και ότι πέρασε από ζώα στους ανθρώπους. Ωστόσο πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να διερευνήσουν εκ νέου πώς μπορεί να εμφανίστηκε ο ιός, περιλαμβανομένης της θεωρίας περί ατυχήματος σε εργαστήριο.

Με πληροφορίες από Daily Mail



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες