ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν πιλότοι για να πετάξουν τα τουρκικά F-16 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν πιλότοι για να πετάξουν τα τουρκικά F-16

Στο όνομα της πολιτικής, η Τουρκία έχει εκκαθαρίσει την πολεμική της αεροπορία τόσο πολύ που δεν έχει αρκετούς πιλότους για να πετάξουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, όπως υποστηρίζει σε άρθρο το αμερικανικό περιοδικό The American Interest.


Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η τουρκική κυβέρνηση αποδέσμευσε από τα καθήκοντά τους περισσότερους από 300 πιλότους F-16, και αυτό έχει αφήσει την τουρκική πολεμική αεροπορία χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό, σημειώνει ο αρθρογράφος Michael Peck. Αντ' αυτού, η τουρκική κυβέρνηση ψάχνει στο εξωτερικό για μια λύση.


"Ωστόσο, η Ουάσιγκτον απέρριψε ένα αίτημα της Τουρκίας για αποστολή εκπαιδευτών. Η Τουρκία έχει επίσης ζητήσει βοήθεια από το Πακιστάν", ανέφερε ο αναλυτής, επικαλούμενος μια έκθεση του Ατλαντικού Συμβουλίου, που αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση, "σε ένδειξη απελπισίας", διέταξε 330 πρώην πιλότους να επιστρέψουν στην Πολεμική Αεροπορία για τέσσερα χρόνια, για να μη χάσουν τις άδειες πτήσης τους.


Η έλλειψη πιλότων που προκαλεί κενά στο σύστημα άμυνας της Τουρκίας είναι ένας λόγος για τον οποίο η Άγκυρα ήταν τόσο πρόθυμη να αγοράσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσε ο Peck.


Ο Peck επικαλέστηκε τον Τούρκο αναλυτή Verda Özer, ο οποίος είπε ότι η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 δημιούργησε "την ανάγκη ανάπτυξης της αεροπορικής μας άμυνας". "Αλλά οι S-400 από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί", είχε προσθέσει ο Özer.


Πηγή: https://www.capital.gr/diethni/3547676/ipa-den-uparxoun-pilotoi-gia-na-petaxoun-ta-tourkika-f-16
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες