ΕΜΑ : Ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 28, 2021

ΕΜΑ : Ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών


Το πράσινο φως στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών είπε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Το απόγευμα της Παρασκευής (28/5) ο ΕΜΑ αποφάνθηκε υπέρ της χρήσης του σκευάσματος σε παιδιά άνω των 12 ετών και έως 15, στο πλαίσιο της προστασίας τους από τον κορονοϊό.

Ο Marco Cavaleri, επικεφαλής του οργανισμού EMA, δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή είχε λάβει τα απαραίτητα δεδομένα για να εγκρίνει το εμβόλιο για τους νεότερους εφήβους και διαπίστωσε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό έναντι της COVID-19.


Η απόφαση πρέπει να φέρει σφραγίδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μεμονωμένες εθνικές ρυθμιστικές αρχές, είπε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως αποφάσεις και για το σκεύασμα της Moderna σε αυτές τις ηλικίες, θα ληφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι η σύσταση του EMA να επεκταθεί η χρήση του εμβολίου σε παιδιά βασίστηκε σε μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους στις ΗΠΑ που έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό. Οι ερευνητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη μακροχρόνια προστασία και ασφάλεια του εμβολίου στα παιδιά για άλλα δύο χρόνια.

Επίσης, ο Καβαλέρι έκανε γνωστό πως τέσσερα αντιιικά φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τελούν από τον EMA υπό αναθεώρηση. «Ορισμένες από αυτές τις αναθεωρήσεις θα οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένες θεραπείες κατά της Covid έως το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2021».


Πηγή: https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1200399/ema-koronoios-asfales-to-emvolio-tis-pfizer-gia-paidia-ilikias-12-15-eton?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&utm_campaign=Breaking-News

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες