Μετακίνηση εκτός νομού με self test - Έρχεται απόφαση για τα SMS στο 13033 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021

Μετακίνηση εκτός νομού με self test - Έρχεται απόφαση για τα SMS στο 13033

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έδειξε προς μετακίνηση εκτός νομού με self test και εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες έρχεται απόφαση για τα SMS στο 13033.


Η κυβέρνηση φαίνεται πλέον να ξεδιπλώνει το σχέδιό της για άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown μέσα στον Μάιο, μετά από 6 μήνες.


Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» προανήγγειλε το άνοιγμα των υπεροπτικών μετακινήσεων από τις 14 ή 15 Μαίου, αρκεί - όπως είπε- να το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.


Ακόμη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι απαραίτητο η διενέργεια self test για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.


Αναφορικά με την κατάργηση των SMS, ανέφερε πως θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.


Η χαλάρωση των μέτρων θα συνεχιστεί βήμα – βήμα, με την κυβέρνηση να έχει στο τραπέζι τον οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα. Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, θα έρθει η κατάργηση των SMS αλλά και η αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας.


Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Δευτέρα 3 Μαΐου διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 μ.μ. και λήγει στις 5 τα ξημερώματα.


Όπως σημείωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, «δεν μπορούμε να πάμε από τον απόλυτο περιορισμό στην απόλυτη ελευθερία» και πως δεν πρέπει «να αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε απεγκλωβιστεί».


«Εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα βήμα» σημείωσε λέγοντας πως το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά».


Σύμφωνα με τον ίδιο «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ για πιο μετά», ενώ μετέφερε τη «συνολική απελευθέρωση» για αργότερα.


Το νέο ωράριο, μάλιστα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Αν αυτό συμβεί, θα μετατίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για τις 12 τα μεσάνυχτα, αντί για 23:00 που είναι μέχρι σήμερα.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/91861-metakinisi-ektos-nomoy-me-self-test-erxetai-apofasi-gia-ta-sms-sto-13033
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες