Κινητά και Πανδημία: Ερευνητές αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαΐου 02, 2021

Κινητά και Πανδημία: Ερευνητές αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone


Το έργο, το οποίο υποστηρίζεται από το Ταμείο Καινοτομίας της Δανίας, στοχεύει να βοηθήσει τις οικογένειες και τους γενικούς ιατρούς να αντιμετωπίσουν καλύτερα ένα πιθανό δεύτερο κύμα Corona. Στο ερευνητικό έργο CoronaLytics, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ώρχους συνεργάζονται με συναδέλφους από τη γενική ιατρική, μεταξύ άλλων.



Συνδυάζουν και αναλύουν δεδομένα υγείας που λαμβάνονται από πολίτες και τους ιατρούς τους κατά το πρώτο κύμα της κρίσης της κορώνας. Αυτά χρησιμοποιούνται για την κατανόηση των αλλαγών στη συμπεριφορά και την εξάπλωση των λοιμώξεων τόσο εντός όσο και εκτός των νοικοκυριών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το κλείσιμο της κοινωνίας τον Μάρτιο.

Οι γνώσεις και οι λύσεις που δημιουργούνται από το έργο θα υποστηρίξουν τον στενό διάλογο μεταξύ των οικογενειών και των γενικών ιατρών τους, θα ενισχύσουν την ετοιμότητά μας για μελλοντικές επιδημίες και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού έτσι ώστε να μειωθεί η ανάγκη να κλείσει η κοινωνία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ 5000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥΣ


Οι ερευνητές χαρτογραφούν και αναλύουν τις εξελίξεις από το πρώτο κύμα του COVID-19 με βάση πληροφορίες από πολίτες και τους γιατρούς τους, μαζί με δεδομένα από smartphone. Αναλύοντας και συνδυάζοντας δεδομένα υγείας από τους 5.000 πολίτες που προέρχονται από διάφορες ψηφιακές πηγές, μπορούν να αναπτύξουν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τους μεταβαλλόμενους τρόπους ζωής, την ανάπτυξη λοιμώξεων και τον τρόπο με τον οποίο η κατάσταση της πανδημίας επηρέασε την καθημερινή ζωή και την ποιότητα ζωής των οικογενειών.

Ακολουθεί βίντεο:



Το έργο εκτελείται σε συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Ώρχους και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, της Ερευνητικής Μονάδας Γενικής Πρακτικής στο Ώρχους, του Ινστιτούτου Αλεξάνδρα, του Δανικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου, της MedTech Innovation Consortium, και τεσσάρων ιατρικών πρακτικών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες