Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει 15 χρόνια στα κάτεργα όποιον ακούει… K-pop - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει 15 χρόνια στα κάτεργα όποιον ακούει… K-pop


Μετά την απαγόρευση των κολλητών τζιν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τα έβαλε και με… την μουσική. Στο στόχαστρο του ανώτατου ηγέτη της Βόρειας Κορέας αυτή τη φορά έχει βρεθεί νοτιοκορεατική ποπ, γνωστότερη ως K-pop.
Σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν η K-pop διαφθείρει τους νέους της χώρας του και πρόκειται για… «σατανικό καρκίνο». Μάλιστα, ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας – σύμφωνα με πληροφορίες – προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση της δημοτικότητας των βίντεο με τη δημοφιλή σε όλον τον κόσμο νοτιοκορεατική ποπ, γνωστότερη ως K-pop, των K-dramas, νοτιοκορεατικών σειρών με φανατικούς θαυμαστές, και των νοτιοκορεατικών ταινιών μέσω μιας «μυστικής εκστρατείας κατά της K-pop».
Το πολιτιστικό «αντισοσιαλιστικό» υλικό από τη Νότια Κορέα φέρεται να επιδρά αρνητικά στην «ενδυμασία, τα χτενίσματα, την ομιλία και τη συμπεριφορά» των Βορειοκορεατών, εκτιμά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θεωρεί ότι η K-pop προωθεί «καπιταλιστικό lifestyle».
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέσπισε νέους νόμους αυστηροποίησης της τιμωρίας για «κατοχή ή / και παρακολούθηση ψυχαγωγικού περιεχομένου από τη Νότια Κορέα» από πέντε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.
Όταν η κρατική εφημερίδα «Rodong Sinmum» ανακοίνωσε τον κατάλογο των απαγορευμένων εμφανίσεων και χτενισμάτων, προειδοποίησε: «Η ιστορία μας διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα ότι μια χώρα μπορεί να γίνει ευάλωτη και τελικά να καταρρεύσει σαν υγρός τοίχος ανεξάρτητα από την οικονομική και αμυντική της δύναμη, αν δεν διατηρούμε τον δικό μας τρόπο ζωής».

newsit.gr-Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες