Ιαπωνία: Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων θα διαθέσουν 150.000 προφυλακτικά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021

Ιαπωνία: Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων θα διαθέσουν 150.000 προφυλακτικά


Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο σκοπεύουν να διαθέσουν περίπου 150.000 προφυλακτικά τον επόμενο μήνα, αλλά λένε στους αθλητές να τα πάρουν στην πατρίδα τους αντί να τα χρησιμοποιήσουν στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου οι κανόνες κοινωνικής απόστασης και τα μέτρα για τον κορονοϊό είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Μεγάλοι αριθμοί προφυλακτικών χορηγούνται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ του 1988 για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ιό HIV και το AIDS, και οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε τη συνέχιση της διανομής τους.
Ωστόσο, στους αθλητές έχει ζητηθεί να κρατήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες για... ανάμειξη.
«Η διανομή προφυλακτικών δεν προορίζεται για χρήση στο Ολυμπιακό Χωριό αλλά για να τα πάρουν μαζί τους οι αθλητές επιστρέφοντας στις πατρίδες τους, ώστε να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη» σχετικά με το AIDS, εξήγησε η οργανωτική επιτροπή Τόκιο 2020 στο Reuters.

Αξιωματούχοι έχουν ήδη απαγορεύσει τους θεατές από το εξωτερικό και ζητούν από όσους παρευρίσκονται στην καθυστερημένη λόγω πανδημίας διοργάνωση να δείξουν την υποστήριξή τους, χειροκροτώντας αντί να πανηγυρίζουν ή να τραγουδούν για να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.

Το φαγητό είναι ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί. Οι διοργανωτές αρχικά σχεδίαζαν να «ταΐζουν» τους κατοίκους του χωριού σε τεράστιες τραπεζαρίες - η μεγαλύτερη με χωρητικότητα 4.500 ατόμων ταυτόχρονα.

Αλλά τώρα, θα ζητήσουν από τους αθλητές να γευματίζουν μόνοι τους, να διατηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση και να σκουπίζουν τις επιφάνειες μετά το φαγητό.

«Χωρίς τα κατάλληλα μέτρα, αρκεί μόνο ένα άτομο να φέρει τον ιό και να τον εξαπλώσει, ειδικά σε μέρη όπως το χωριό των αθλητών», δήλωσε ο Νομπουχίκο Οκάμπε, ένας από τους ειδικούς μολυσματικών ασθενειών που συμβουλεύει το Τόκιο 2020 σχετικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό.

«Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εκδηλωθεί εστία κορονοϊού και χρειαζόμαστε πραγματικά τη συνεργασία όλων των αθλητών και των αντιπροσωπειών για να γίνει αυτό», πρόσθεσε.
huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες