Πρόγραμμα «Γέφυρα 2»: Σήμερα πληρώνονται οι πρώτες 10.000 επιχειρήσεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2021

Πρόγραμμα «Γέφυρα 2»: Σήμερα πληρώνονται οι πρώτες 10.000 επιχειρήσεις


Tις πρώτες επιδοτήσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ για τα δάνεια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» θα λάβουν σήμερα 10.000 επιχειρήσεις .
Οι πρώτες εγκρίσεις αφορούν σε επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως τις 31 Μαΐου και πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιδότηση της δόσης του δανείου τους.
Όσοι έλαβαν έγκριση θα πάρουν αναδρομικά και τη δόση Μαΐου μαζί με την επιδότηση του Ιουνίου. Τα ποσά των ενισχύσεων αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ τον μήνα και η επιδότηση των επιχειρηματικών δάνειων θα αφορά διάστημα οκτώ μηνών.Η πρώτη πληρωμή του «Γέφυρα 2»αφορά κυρίως ενήμερα δάνεια που εγκρίθηκαν.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν με την τράπεζα και κατόπιν να ξεκινήσει η καταβολή της επιδότησης. Η ρύθμιση του δανείου θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου.
Στην περίπτωση εξυπηρετούμενων δανείων οι τράπεζες πρέπει να μην τροποποιήσουν τους όρους του δανείου (π.χ. κεφάλαιο, επιτόκιο, διάρκεια αποπληρωμής) σε σχέση με τους όρους που υπήρχαν πριν τη χορήγηση της Κρατικής επιδότησης και μην αυξήσουν τη δόση του δανείου μετά τη λήξη της επιδότησης και μέχρι την οριστική αποπληρωμή του δανείου.
aftodioikisi.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες