Ατμοσφαιρική ρύπανση : Μειώνει το προσδόκιμο ζωής ατόμων με καρδιακά προβλήματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Μειώνει το προσδόκιμο ζωής ατόμων με καρδιακά προβλήματα


Εκείνοι με καρδιακή ανεπάρκεια που εκτέθηκαν σε επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που ξεπέρασαν τα πρότυπα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος είδαν περισσότερα από τα τρία τέταρτα ενός έτους απώλειας ζωής, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Αυτό είναι ουσιαστικό, λένε οι ερευνητές, δεδομένου ότι τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν μέσο προσδόκιμο ζωής κάτω των πέντε ετών.




Τι έδειξαν οι μελέτες

Η μελέτη , εξέτασε τα αρχεία υγείας 23.302 ασθενών που είχαν διαγνωστεί με καρδιακή ανεπάρκεια μεταξύ Ιουλίου 2004 και Δεκεμβρίου 2016. Παρακολούθησαν από ένα έτος μετά τη διάγνωση μέχρι το θάνατο ή το τέλος της περιόδου μελέτης.
Ερευνητές εδώ και χρόνια μελετούν τις επιπτώσεις της εισπνοής επιβλαβών σωματιδίων και αερίων σε υγιείς πληθυσμούς. Το 2004, η American Heart Association εξέδωσε μια επιστημονική δήλωση που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει στην καρδιαγγειακή νόσο και το θάνατο. Μια ενημέρωση του 2010 επεξεργάστηκε αυτούς τους κινδύνους, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, αρρυθμία και καρδιακή ανεπάρκεια.
Μια μελέτη του 2018 , διαπίστωσε υγιείς ανθρώπους εκτεθειμένους σε ακόμη χαμηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης για λίγα χρόνια ανέπτυξαν καρδιακής ανεπάρκειας.
Η μελέτη ρίχνει επίσης φως στα επίπεδα ευπάθειας στην ατμοσφαιρική ρύπανση βάσει υποτύπων καρδιακής ανεπάρκειας



Οι ενήλικες των ΗΠΑ, έχουν καρδιακά προβλήματα
Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν με καρδιακή ανεπάρκεια , ένας αριθμός αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα 8 εκατομμύρια έως το 2030 καθώς ο πληθυσμός γερνά. Οι ερευνητές προβλέπουν ότι 1 στα 5 άτομα στις ΗΠΑ θα αναπτύξουν καρδιακή ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να είναι χρήσιμες καθώς παρέχουμε πληροφορίες σε επαγγελματίες υγείας προκειμένου να βοηθήσουμε τους ασθενείς τους να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη μείωση των κινδύνων τους.
Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, μεταξύ ευαίσθητων ενηλίκων, ακόμη και τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την ποιότητα του αέρα εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία.

Ακολουθεί βίντεο για την ατμοσφαιρική ρύπανση

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες