Απεργία στα πλοία σήμερα - Μεγάλες ουρές στο λιμάνι του Πειραιά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2021

Απεργία στα πλοία σήμερα - Μεγάλες ουρές στο λιμάνι του Πειραιά


Στους καταπέλτες των πλοίων βρίσκονται από τα ξημερώματα μέλη της ΠΕΝΕΝ για να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία που κήρυξαν για σήμερα, Πέμπτη

Απεργία στα πλοία πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) μέλη της οποίας έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται καθώς η απεργία της ΠΕΝΕΝ κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

Η ΠΕΝΕΝ διαμαρτύρεται για τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.


Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ κάλεσε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες να συγκεντρωθούν από τις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στα καράβια απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ).

Από την πλευρά ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.









Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1202128/apergia-sta-ploia-simera-stoys-katapeltes-ta-meli-tis-penen-empodizoyn-ton-apoploy

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες