Κρήτη: Σάλος για βρεφονηπιοκόμο που αρνείται να βάλει μάσκα – Εξετάζεται η απόλυσή της - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 08, 2021

Κρήτη: Σάλος για βρεφονηπιοκόμο που αρνείται να βάλει μάσκα – Εξετάζεται η απόλυσή της


Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε βρεφονηπιακό σταθμό της Κρήτης και συγκεκριμένα σε χωριό του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων η στάση μιας βρεφονηπιοκόμου που αρνείται να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να εργάζεται με ασφάλεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η βρεφονηπιοκόμος αρνούνταν να φοράει μάσκα προσερχόμενη στον παιδικό σταθμό, ενώ για το υποχρεωτικό self-test, επιδείκνυε μια χειρόγραφη δήλωση, καθώς αρνούνταν να καταθέσει ψηφιακά, στην πλατφόρμα, το αποτέλεσμα του τεστ που ισχυριζόταν, πάντως, ότι έκανε.

Σύμφωνα με το MEGA το προηγούμενο διάστημα στον παιδικό σταθμό οι αστυνομικές Αρχές έκαναν έλεγχο και επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα για μη χρήση μάσκας.

Ωστόσο η ίδια δεν πτοήθηκε και εξακολουθούσε την ίδια πρακτική, αναγκάζοντας τη διευθύντρια να της απαγορεύσει την είσοδο μέχρι συμμορφωθεί με όσα το νομικό πλαίσιο ορίζει, για την περίοδο της πανδημίας.

Η βρεφονηπιοκόμος, υπέβαλε μήνυση στη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κρατηθεί ενώ τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο, εάν η συγκεκριμένη εργαζόμενη η οποία είναι μόνιμη υπάλληλος δεν συμμορφωθεί, να κινηθεί η διαδικασία απόλυσής της.









Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1203635/kriti-salos-gia-vrefonipiokomo-poy-arneitai-na-valei-maska-exetazetai-i-apolysi-tis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες