Φεύγουν οι μάσκες αλλά τα πρόστιμα μένουν - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021

Φεύγουν οι μάσκες αλλά τα πρόστιμα μένουν


Ιδιαίτερα «τσουχτερά» είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά και για τους επιβάτες…
Διατηρούνται τα όρια των επιβατών σε αυτοκίνητα, τουριστικά λεωφορεία, πλοία και Ταξί, αλλά άλλαξαν τα όρια σε ΚΤΕΛ και τρένα στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ισχύ έως και τις 28 Ιουνίου ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.
Ειδικότερα η πληρότητα στα ΚΤΕΛ ανέβηκε στο 85% όπως και στο σιδηρόδρομο ενώ στα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών εξακολουθεί να διατηρείται στο 65%.
Με τα αυτοκίνητα μπορούν να μετακινούνται 3 επιβάτες επιπλέον του οδηγού όπως επίσης και στα Ταξί και στα 7θέσια οχήματα ενώ κατά έναν επιπλέον επιβάτη αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα 9θέσια οχήματα.
Επίσης σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς.»
Τα πρόστιμα
Αν οι Αρχές σας πιάσουν να κινείστε με υπεράριθμους επιβάτες ή χωρίς μάσκα στο ΙΧ ή στο Ταξί σας τότε προβλέπεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση.
Στα τρένα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 150 ευρώ είτε σε κάθε επιβάτη είτε στον οδηγό του οχήματος/συρμού είτε σε αμφότερους αναλόγως.
Τα πρόστιμα που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις παραβάσεις που θα καταγραφούν σε Σχολές Οδηγών και σε υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων περιλαμβάνουν πρόστιμο 1.000 ευρώ για την 1η παράβαση και πρόστιμο 2.000 ευρώ για την 2η παράβαση.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες