Σύγχυση : Τι προκαλεί στην ψυχολογία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 08, 2021

Σύγχυση : Τι προκαλεί στην ψυχολογία


Σύγχυση, είναι ένα σύμπτωμα διαφόρων διαταραχών της μνήμης στις οποίες οι ιστορικές ιστορίες γεμίζουν τυχόν κενά στη μνήμη. Το χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε πότε ένα άτομο δίνει ψευδείς απαντήσεις ή απαντήσεις που ακούγονται φανταστικές ή κατασκευασμένες.

Ενώ αυτή η κατάσταση μπορεί αρχικά να ακούγεται σαν ψέματα, η σύγχυση εμφανίζεται μόνο όταν έχετε μια κατάσταση που επηρεάζει τη μνήμη σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσπείρωση συχνά περιγράφεται ως ειλικρινά ψέματα.

Πως δρουν τα άτομα που βρίσκονται σε σύγχυση
Κάποιος με σύνθλιψη έχει απώλεια μνήμης που επηρεάζει την υψηλότερη συλλογιστική τους. Υποσυνείδητα δημιουργούν ιστορίες ως έναν τρόπο για να κρύψουν την απώλεια μνήμης τους. Δεν γνωρίζουν ότι δεν λένε την αλήθεια. Δεν έχουν καμία αμφιβολία για τα πράγματα που λένε, ακόμα κι αν οι γύρω τους γνωρίζουν ότι η ιστορία είναι αναληθής.
Μερικές φορές, ένα άτομο με συντροφιά θα δημιουργήσει μόνο μικρές ιστορίες για να καλύψει κενά στη μνήμη του. Οι γιατροί αποκαλούν αυτές τις «ενοχλήσεις της αμηχανίας». Άλλοι μπορεί να πουν περίτεχνες ιστορίες, οι οποίες είναι γνωστές ως «φανταστική συντροφιά».

Παράγοντες που προκαλούν σύγχυση
Ποικίλες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό. Αυτές περιλαμβάνουν διαταραχές μνήμης, τραυματισμούς και ψυχικές διαταραχές. Ως αποτέλεσμα, οι γιατροί δεν έχουν εντοπίσει μια συγκεκριμένη αιτία. Γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα σύγχυσης συνήθως έχουν βλάβη σε δύο περιοχές του εγκεφάλου: τους μετωπιαίους λοβούς και το corpus callosum. Ο μετωπικός λοβός είναι γνωστός για τον ρόλο του στη μνήμη.ανοσογνωσία για ημιπληγία ή άρνηση παράλυσης
Σύνδρομο Anton ή άρνηση τύφλωσης
Το σύνδρομο Capgras ή η πεποίθηση ότι ένας απατεώνας έχει αντικαταστήσει ένα αγαπημένο άτομο
Σύνδρομο Korsakoff
διαταραχές της μνήμης, όπως η άνοια και η νόσος του Alzheimer
σχιζοφρένεια
σύνδρομο σπασμού εγκεφάλου
τραυματική εγκεφαλική βλάβη

Ακολουθεί βίντεο για την σύγχυση

ΠΗΓΗ

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες