Βαφές μαλλιών : Παρενέργειες που προκαλούνται αν έχουν λήξει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021

Βαφές μαλλιών : Παρενέργειες που προκαλούνται αν έχουν λήξει


Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η κλειστή βαφή μαλλιών δεν λήγει. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η βαφή μαλλιών έχει διάρκεια ζωής περίπου 3 χρόνια. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η βαφή μαλλιών ενδέχεται να μην λειτουργεί αποτελεσματικά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παλιά βαφή μαλλιών είναι επικίνδυνη στη χρήση. Ωστόσο, περιέχει χημικά μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής σας.





Τρόποι για να καταλάβετε αν η βαφή έχει λήξει

Όταν ασχολείστε με βαφή μαλλιών που ενδέχεται να έχει λήξει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι εάν το δοχείο είναι ανοιχτό. Μόλις ανοίξει, οποιοσδήποτε τύπος βαφής μαλλιών μπορεί να μολυνθεί από βακτήρια ή μύκητες. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να προκληθεί κακή μυρωδιά. Αυτή πρέπει να είναι η προειδοποίησή σας για να την πετάξετε. Η ανοιχτή βαφή μαλλιών είναι ασφαλής μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ενδείξεις ότι η βαφή δεν είναι καλή



Η ανοιγμένη βαφή μαλλιών μπορεί να φαίνεται τέλεια στο μάτι (και στη μύτη). Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις που μπορεί να δείχνουν ότι δεν είναι.
Μια ξινή, έντονη ή ασυνήθιστη μυρωδιά που διαφέρει από το άρωμα αμμωνίας που σχετίζεται με τη βαφή των μαλλιών
Ασυνήθιστο χρώμα
υγρό που έχει ραβδώσει ή διαχωριστεί
Ραγισμένο μπουκάλι
Διαρροή μπουκάλι
Κέικ γύρω από το πώμα της φιάλης
Κατεστραμμένη ή χτυπημένη συσκευασία που έχει ξεθωριάσει



Οξείδωση των δοχείων με το περιεχόμενο
Οι περισσότερες μορφές βαφής μαλλιών συσκευάζονται με δύο ξεχωριστά μπουκάλια ή σακούλες προϊόντων που πρέπει να αναμιχθούν μαζί. Εάν έχετε ανοίξει τα δοχεία αλλά δεν έχετε αναμίξει τα συστατικά, μπορεί να αρχίσουν να οξειδώνονται, ακόμη και αν φυλάσσονται σωστά.
Η οξείδωση είναι μια χημική αντίδραση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις χημικές ουσίες στη βαφή μαλλιών. Κάθε ανοιχτό προϊόν που έχει εκτεθεί σε ηλιακό φως, αέρα, υγρασία, θερμότητα ή υγρασία θα υποβαθμιστεί και θα οξειδωθεί πιο γρήγορα.
Οι κατασκευαστές συνιστούν συνήθως τη χρήση ανοιγμένων, μη αναμεμιγμένων δοχείων εντός 6 εβδομάδων.

Ακολουθεί βίντεο για τις βαφές

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες