Κιμ Γιονγκ Ουν: Δακρύζουν για τον αδυνατισμένο ηγέτη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021

Κιμ Γιονγκ Ουν: Δακρύζουν για τον αδυνατισμένο ηγέτη

 


«Σπάσει τις καρδιές όλων μας» η εικόνα του αδυνατισμένου Κιμ Γιονγκ Ουν, λέει ανώνυμος κάτοικος της Πιονγιάνγκ σε ένα σπάνιο δημόσιο σχόλιο για την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας που επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του διεθνώς απομονωμένου καθεστώτος, την ώρα που πληθαίνουν διεθνώς τα ερωτηματικά γύρω από την κατάσταση της υγείας του.


Ξένοι αναλυτές έχουν παρατηρήσει από τις αρχές Ιουνίου ότι ο αυταρχικός Βορειοκορεάτης ηγέτης, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 37 ετών, εμφανίστηκε να έχει χάσει σημαντικό σωματικό βάρος.


«Το θέαμα του σεβαστού στρατηγού [Κιμ Γιονγκ Ουν] να είναι αδυνατισμένος, σπάει τις καρδιές των ανθρώπων τόσο πολύ» δήλωσε ο κάτοικος αφού παρακολούθησε ένα πρόσφατο βίντεο του Κιμ. «Όλοι λένε ότι δακρύζουν» πρόσθεσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε στο κρατικό δίκτυο KRT.


Στο απόσπασμα του βίντεο, το οποίο το πρακτορείο Reuters δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα, εμφανίζονται κάτοικοι της Πιονγιάνγκ να παρακολουθούν μία γιγαντοοθόνη στο δρόμο, που παρουσιάζει ένα κονσέρτο, το οποίο παρακολούθησε ο Κιμ και αξιωματούχοι του κόμματος, έπειτα από διάσκεψη της ολομέλειας του Εργατικού Κόμματος Κορέας (WPK).Στην παρουσίαση δεν έγινε λόγος για την αιτία της απώλειας βάρους του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όταν ο ίδιος, εμφανίστηκε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας τον Ιούνιο, μετά από δημόσια απουσία ενός μηνός, αναλυτές της ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων NK News που έχει την έδρα της στη Σεούλ και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, παρατήρησαν ότι το ρολόι του εμφανίζονταν να έχει δεθεί πιο σφιχτά από τις προηγούμενες φορές, γύρω από τον εμφανώς πιο αδυνατισμένο καρπό του χεριού του.KCTV, edited by NK NewsKorean Central News Agency/Korea News Service via AP


Με δεδομένο στο ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί ο Κιμ στην εξουσία της Βόρειας Κορέας, αλλά και την αβεβαιότητα των σχεδίων για τη διαδοχή του, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και ειδικοί παρακολουθούν στενά την υγεία του.

Οι εικασίες γύρω από την υγεία του στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς κλιμακώθηκαν δραματικά αφότου ο ίδιος απουσίασε από τους επετειακούς εορτασμούς για τον ιδρυτή του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου, για να εμφανιστεί δημόσια στις αρχές Μαΐου.

Το 2014, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Κιμ υπέφερε από «δυσφορία» μετά από μακρά περίοδο απουσίας από δημόσιες εμφανίσεις.

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP


Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες