Αρναούτογλου-προσοχή: Ποιες μέρες θα μπούμε στο «μάτι» της κακοκαιρίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 05, 2021

Αρναούτογλου-προσοχή: Ποιες μέρες θα μπούμε στο «μάτι» της κακοκαιρίας


Αρναούτογλου-προσοχή: Ποιες μέρες θα μπούμε στο «μάτι» της κακοκαιρίας
Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο. Γενικά οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμη, κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τη διάρκεια και της ημέρας και των βραδινών ωρών, ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Από βδομάδα, όμως, ο καιρός αλλάζει σταδιακά. Θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος -κυρίως στα βόρεια- και μέχρι και τα τέλη της επόμενης βδομάδας αναμένεται πολύ άστατος καιρός μεγάλο κομμάτι της χώρας, τονίζει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.


Στην Αττική, το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 18 μέχρι και τους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκης από τους 16 μέχρι και τους 27, προσθέτει.

Την Κυριακή, προς το απόγευμα και το βράδυ, στα ορεινά των νομών Πέλλα;, Ημαθίας, καθώς και κατά μήκος των βορείων συνόρων της χώρας μας, είναι πιθανό να βγάλει κάποια παρωδική μπόρα και κυρίως στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης κάποια τοπική καταιγίδα, επισημαίνει.
Χαλάει ο καιρός
Τη Δευτέρα, προς αργά το μεσημέρι και το απόγευμα, θα συννεφιάσει κατά τόπους και στη βόρεια χώρα, από αργά το μεσημέρι και κυρίως από το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες, ο καιρός θα γίνει αρκετά άστατος.

Κυρίως από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τα δυτικότερα: στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, θα δεχθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.


Κλιμάκωση της κακοκαιρίας

Την Τρίτη, τις μεσημβρινές ώρες, αλλά και μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές θα βγάλει καταιγιδο-σύννεφα ή μπόρες, σύννεφα που θα φέρουν και κάποιες βροχές, μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες – που δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο και χαλάζι.

Υπάρχει η πιθανότητα κάποιες πιο τοπικές μπόρες να φθάσουν και στην νοτιοανατολική Στερεά, ίσως και στα πιο νοτιοανατολικά τμήματα της Αττικής.


Εξάπλωση των έντονων φαινομένων

Ακόμα πιο έντονη αστάθεια θα έχουμε την Τετάρτη. Αυτήν τη φορά, εκτός από τα κεντρικά και τα βόρεια, θα επηρεαστούν και τα δυτικά νησιωτικά και παράκτια τμήματα, αλλά και οι υπόλοιπες νότιες ηπειρωτικές περιοχές, όπως η Στερεά και η Πελοπόννησος.

Μαζί με την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, λοιπόν, θα έχουν μπόρες και καταιγίδες, κατά πάσα πιθανότητα ισχυρές, συνοδευόμενες από ισχυρό άνεμο, ίσως και από χαλάζι.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες