«Μεγάλη Καρδιά» ο Ακάρ: Δεν θέλει Ελληνική γη, μόνο την Κύπρο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021

«Μεγάλη Καρδιά» ο Ακάρ: Δεν θέλει Ελληνική γη, μόνο την Κύπρο


Μιλάμε ότι οι άνθρωποι πουλάνε τρέλα με το κιλό 

Την ώρα που ο Ερντογάν δηλώνει ενώπιον του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ότι τον ενδιαφέρει η ειρήνη στην Μεσόγειο και η θετική ατζέντα με την Ελλάδα, ξαφνικά, το πρωτοπαλλήκαρό του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, με νέες δηλώσεις του, επαναφέρει τα περί προστασίας των συμφερόντων της «Γαλάζιας Πατρίδας», και θέτει για άλλη μια φορά θέμα συνδιαχείρισης του πλούτου στην περιοχή.

Όχι δεν βγάζεις άκρη. Οι τύποι τελούν υπο πλήρη σύγχυση. Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι διακδικήσεις ελληνικής γης πλην της Κύπρου! Ωραιός....

Τελικά είναι μεγάλη καρδιά ο άνθρωπος και τον είχα παρεξηγήσει. Δεν θέλει ελληνική γη, μόνο την Κύπρο! Εεεε πέστο βρε αγόρι μου και σε είχαμε παρεξηγήσει...

Συγκεκριμένα είπε το εξής: «Δεν έχουμε βλέψεις, νομικά, για τη γη όποιουδήποτε. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι, και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, και τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

Αυτός ο τύπος πρέπει να μας περνάει για μεγάλα κορόιδα.

Ο Ακάρ, μάλιστα εμφανίστηκε ανήσυχος για τον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας ότι «η μεγαλύτερη ζημιά στις μάταιες προσπάθειες του Έλληνα γείτονά μας θα είναι για τον ελληνικό λαό. Οι πόροι του ελληνικού λαού δεν πρέπει να χαθούν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε υπέρ του να μοιραστούμε τον πλούτο αυτής της περιοχής μεταξύ των χωρών μας, με δίκαιο τρόπο και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και να οικοδομήσουμε μαζί ένα ειρηνικό μέλλον».

Υποστήριξε πως η τουρκική πλευρά θέλει να επικεντρωθεί στην θετική ατζέντα, των συνομιλιών που γίνονται στο πλαίσιο της συμμαχίας, για να προσθέσει:

«Δυστυχώς, όμως, συναντούμε μερικές φορές τις προκλητικές ενέργειες των Ελλήνων συνομιλητών μας. Για παράδειγμα; Υπάρχει η Συμφωνία των Αθηνών που συνάψαμε αμοιβαία το 1988. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε ότι παρόλο που υπάρχει συμφωνία για μορατόριουμ και για μη διεξαγωγή δραστηριοτήτων όπως ασκήσεις μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου και στις εθνικές μας εορτές, αυτό δεν τηρείται».

Απίθανος τύπος. Μέσες άκρες μας λέει «τα δικά σας, δικά μας και τα δικά μας, δικά μας». Είσαι τρισδιάστατος αγόρι μου. Κάτι άλλο;


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες