Απίστευτο: Στο Πρίστον θεωρούν τον Όμηρο ρατσιστή - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουνίου 06, 2021

Απίστευτο: Στο Πρίστον θεωρούν τον Όμηρο ρατσιστή


Σε… κατηγορούμενους για ρατσισμό αποφάσισε να μετατρέψει τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους η παράνοια της πολιτικής ορθότητας και της… μάχης ενάντια στον συστημικό ρατσισμό και ως εκ τούτου να τους… εξοβελίσει ακόμα και από τις κλασικές σπουδές.

Όχι, δεν πρόκειται περί αστείου, αλλά περί ενός φαινομένου που εξελίσσεται στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και, εάν κανείς λάβει υπ’ όψιν του το τι γίνεται συνήθως, θα ακολουθήσει συντόμως και στην Ευρώπη.

Δεν είναι κάτι που αφορά κάποιους περιθωριακούς και παλαβούς, αλλά το γνωστό πανεπιστήμιο του Πρίνστον, το οποίο, δυστυχώς όπως φαίνεται, υπέκυψε στις πιέσεις των γνωστών αριστερίστικων ιδρυμάτων και πλέον δεν θα έχει ούτε τα Αρχαία Ελληνικά ούτε και τα Λατινικά ως προϋπόθεση για να σπουδάσει κανείς την ιστορία των κλασικών χρόνων. Η αιτιολογία; Η ουσία της θα μπορούσε να συμπτυχθεί στο ότι οι αρχαίοι υμών πρόγονοι είχαν την ατυχία να είναι λευκοί, ηλικιωμένοι, ετεροφυλόφιλοι άνδρες.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, στην εποχή που στην αμερικανική ακαδημία κυριαρχούν απόλυτα οι διάφορες παλαβές κριτικές θεωρίες περί φύλου και φυλής, που ως στόχο έχουν την αποδόμηση της πατριαρχίας και της «λευκότητας», το τι είχαν πει οι αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι λίγη σημασία έχει, αφού πλέον το σημαντικό είναι να ενσωματώνεις στην «ταυτότητά» σου κάποια… ιδιαιτερότητα ή να ανήκεις σε κάποια καταπιεσμένη ομάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με την επιτροπή «ποικιλομορφίας και ισότητας» του τμήματος, αυτό δεν είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα, καθώς επίκεινται αλλαγές σε ολόκληρο το πανεπιστήμιο,
προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο «ρατσισμός». Σύμφωνα, μάλιστα, με την τετραμελή επιτροπή που έχει ιδρυθεί για να προωθηθούν στην ακαδημαϊκή ιεραρχία «φοιτητές και
μέλλοντες καθηγητές από ιστορικά υποεκπροσωπούμενες κοινωνικές και φυλετικές ομάδες», καταδικάζεται ο «ρατσισμός» που στο παρελθόν είχε καταστήσει το τμήμα των Κλασικών Σπουδών στο Πρίνστον «αφιλόξενο σε μαύρους και έγχρωμους».

Προφανώς, η λύση είναι να μην υπάρχουν κλασικές σπουδές στο τμήμα Κλασικών και να
αντικατασταθούν από κάτι εντελώς διαφορετικό… Η περίπτωση του Πρίνστον δεν είναι, δυστυχώς, απλά μία εξαίρεση. Σε πανεπιστήμια και σχολεία των ΗΠΑ οι διάφορες
ομάδες που εκπροσωπούν διάφορων ειδών ακτιβιστές πιέζουν για την «αποπομπή» της κληρονομιάς της αρχαίας Ελλάδας από το εκπαιδευτικό σύστημα. Ακόμη και ο… Όμηρος, ένας τυφλός ραψωδός, θεωρείται πλέον εκπρόσωπος του ρατσισμού και γίνεται προσπάθεια να… λογοκριθεί. Λίγα χρόνια προτού θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται περί αστείου ζητήματος, όμως τα πράγματα είναι σοβαρά.

Πηγή: https://www.newsbreak.gr/kosmos/212796/sto-priston-theoroyn-ton-omiro-ratsisti/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sto-priston-theoroyn-ton-omiro-ratsisti

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες