Απάτες: Επιστροφές φόρου με το «αζημίωτο» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021

Απάτες: Επιστροφές φόρου με το «αζημίωτο»


«Ζευγάρι λογιστών» μοίραζε… απλόχερα σε ηλικιωμένους της Άρτας, άντρες και γυναίκες, δήθεν επιστροφές από την Εφορία, ύψους χιλιάδων ευρώ(!) ή υποστήριζαν, ανάλογα την περίπτωση, ότι στενά συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων τους… χρωστούσαν επίσης μεγάλα ποσά και απαιτούσαν να τους καταβληθούν άμεσα «για να μην προσφύγουν στην Αστυνομία»! Καθώς οι απάτες και οι απόπειρες απάτες από το «ζεύγος των λογιστών», έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις και όλο και περισσότερα θύματα έκαναν καταγγελίες στην Αστυνομία, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του «λογιστή», ενώ ψάχνουν την γυναίκα η οποία μαζί του εμφανιζόταν κι εκείνη σαν λογίστρια.
Παραθέτοντας τα στοιχεία των απίστευτων υποθέσεων, η Αστυνομία αναφέρει ότι «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε ηλικιωμένη, παριστάνοντας τον λογιστή του γιου της και της ανέφερε ψευδώς ότι ο γιος της είναι δικαιούχος επιστροφής από την εφορία χρηματικού ποσού 13.000 ευρώ. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος τής ζήτησε το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ για την κάλυψη δικών του οικονομικών αναγκών και προκειμένου να την πείσει, προσποιήθηκε ότι συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον γιο της, ο οποίος ήταν, δήθεν, σύμφωνος με την παράδοση των χρημάτων, πλην όμως εκείνη δεν πείστηκε.
Νεώτερα στοιχεία

Και ενώ η πρώτη δικογραφία σε βάρος του είχε παραδοθεί στον εισαγγελέα, ακολούθησε και νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας, καθώς προέκυψαν και άλλα κρούσματα απάτης. «Την εμπλοκή σε δύο ακόμη περιπτώσεις του ημεδαπού κατηγορούμενου, ο οποίος είχε παραστήσει το λογιστή σε υπόθεση απόπειρας απάτης στην Άρτα ταυτοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας», αναφέρεται στη δεύτερη ανακοίνωση.

Ειδικότερα», συνεχίζει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστη ημεδαπή συνεργός του κατηγορούμενου, είχε προσεγγίσει στην πόλη των Ιωαννίνων ηλικιωμένη, προσποιούμενη ότι είναι λογίστρια της ανιψιάς της. Αφού την έπεισε ότι η ανιψιά της, οφείλει σε αυτή το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ λόγω λογιστικών υποχρεώσεων, μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, όπου εκείνη της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ. Στη συνέχεια, η άγνωστη γυναίκα επιβίβασε την ηλικιωμένη σε αυτοκίνητο στο οποίο ανέμενε ο κατηγορούμενος με σκοπό δήθεν να τη μεταφέρουν στο σπίτι της αδελφής της και τελικά την αποβίβασαν σε άλλο σημείο της πόλης και τράπηκαν σε φυγή».


Επιστροφή 16.000 ευρώ

Δεν τελειώνει εδώ η υπόθεση των απατών. Συνεχίζει η Αστυνομία: «Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι λίγη ώρα πιο πριν, ο κατηγορούμενος και η άγνωστη συνεργός του είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν και άλλη ηλικιωμένη, στην οποία η άγνωστη γυναίκα παρουσιάστηκε ως λογίστρια των γιων της, που δήθεν τυγχάνουν δικαιούχοι επιστροφής από την εφορία χρηματικού ποσού 16.000 ευρώ και αφού την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό του, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ, χωρίς όμως εκείνη να ενδώσει.
Συμβουλές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών:
Μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.aftodioikisi.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες