Αυτή είναι η μέγιστη ηλικία που μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος σύμφωνα με ειδικούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουνίου 06, 2021

Αυτή είναι η μέγιστη ηλικία που μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος σύμφωνα με ειδικούς


Αιωνόβιοι και υπεραιωνόβιοι. Ποιοι παράγοντες κρίνουν την ανθρώπινη μακροζωία; Την απάντηση δίνουν επιστήμονες μέσα από νέα μελέτη.
Μια ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τη μέγιστη ηλικία που μπορεί να φθάσει ένας άνθρωπος.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Gero με έδρα τη Σιγκαπούρη, σε συνεργασία με το αμερικανικό ινστιτούτο Roswell Park Comprehensive Cancer Center και αποκάλυψε ότι τα σώματα των ανθρώπων δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν περισσότερα από 150 χρόνια.

Ειδικότερα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε δεδομένα πολλών εθελοντών από ΗΠΑ και Βρετανία σχετικά με την υγεία και την ευεξία τους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου βασίζεται κυρίως σε δύο παράγοντες:
τη βιολογική ηλικία
και την ανθεκτικότητα ή ψυχική αντοχή

Η πρώτη αφορά το άγχος, τον τρόπο ζωής και τις χρόνιες ασθένειες, ενώ η δεύτερη σχετίζεται με το πόσο γρήγορα ένα άτομο μπορεί να ανταπεξέλθει σε στρεσογόνες συνθήκες μέχρι να επιστρέψει πάλι στο φυσιολογικό του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι επιστήμονες υπολόγισαν πως από τα 120 έως τα 150 έτη, το ανθρώπινο σώμα «καταρρέει», δηλαδή είναι ανίκανο να ανακάμψει.

«Καθώς μεγαλώνουμε, χρειάζεται περισσότερος και μεγαλύτερος χρόνος για να ανακάμψουμε μετά από μια διαταραχή και, αδυνατούμε να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική κατάσταση», επισημαίνεται στην έρευνα.
Αν και το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, η απώλεια ανθεκτικότητας, ακόμη και στα πιο υγιή άτομα, εξηγεί γιατί δεν μπορεί να αυξηθεί παραπάνω η μέγιστη ηλικία που μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι.
Η μελέτη, σύμφωνα με τους συγγραφείς της, εξηγεί γιατί οι θεραπείες ασθενειών μαζί και με την πιο αποτελεσματική πρόληψη, είναι ικανές να βελτιώσουν μόνο το μέσο προσδόκιμο ζωής.









Πηγή: https://sputniknews.gr/20210606/perifana-girateia-ayti-einai-i-megisti-ilikia-poy-mporei-na-fthasei-o-anthropos-symfona-me-eidikoys-13617703.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες