Αλλάζουν όλα στον ΕΝΦΙΑ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2021

Αλλάζουν όλα στον ΕΝΦΙΑ


Μεγάλες ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ έρχονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αλλάζει η πληρωμή, αλλάζουν όμως και οι τιμές ζώνης, γεγονός που θα φέρει ανακατατάξεις.


Αλλάζουν τα πάντα γύρω από τον ΕΝΦΙΑ το 2022.

Μία από τις βασικότερες αλλαγές είναι ότι η πληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις, οι οποίες θα ξεκινούν από το Μάρτιο. Δηλαδή όπως θα ξεκινήσουμε την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2021, δεν θα σταματήσουμε τον Φεβρουάριο, αλλά θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ από τον Μάρτιο για το 2022.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα είναι σε 9 ή σε 12 μηνιαίες δόσεις.


Ταυτόχρονα αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες και θα επηρεάσουν και το ύψος του ΕΝΦΙΑ. Η σχετική υπουργική απόφαση έχει ήδη ληφθεί και βρίσκονται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο ΕΝΦΙΑ του 2022 θα υπολογιστεί με τις νέες τιμές, ενώ στο σύστημα θα ενταχθούν και 3.500 νέες περιοχές. Αυτές οι αλλαγές θα φέρουν και νέα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ με αυξήσεις και μειώσεις τιμών.


Εκεί που θα παρατηρηθούν σημαντικές αυξήσεις είναι στο κέντρο της Αθήνας, στα Νότια Προάστια και σε περιοχές περιφερειακά της Αττικής που υπήρξε εσχάτως μεγάλη ζήτηση ανεβάζοντας τις τιμές.

Περιοχές που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, όπως για παράδειγμα, Κουκάκι, Εξάρχεια, Κυψέλη, Κολωνάκι, Πατήσια, Αμπελόκηποι, Παγκράτι, θα επηρεαστούν σημαντικά, όπως και τα νότια προάστια: Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό, Π. Φάληρο.

Αυξήσεις αναμένονται σε περιοχές του κέντρου με έντονο άρωμα Airbnb όπως Κουκάκι, Εξάρχεια και Κυψέλη καθώς και στα νότια προάστια όπως Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Ελληνικό όπου παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις με τις εμπορικές. Αυξήσεις φωτιά και σε τουριστικές περιοχές φιλέτα σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Πάρος αλλά και σε πολλά χωριά στην περιφέρεια.

Μειώσεις αναμένονται σε προάστια που είχαν παρατηρηθεί αδικαιολόγητες αυξήσεις στο παρελθόν όπως το Μαρούσι, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη και τμήματα της Πεντέλης

Οι νέες αντικειμενικές  θα επηρεάσουν σειρά φόρων και τελών που υπολογίζονται σε αυτή τη βάση από μεταβιβάσεις και γονικές παροχές έως κληρονομιές και δημοτικά







Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/item/95764-allazoun-ola-ston-enfia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες